על החברה
יצירת קשר
קוד אבטחה:

אתה כבר לא לבד – קבוצות תמיכה למתמודדי נפש במדיה הווירטואלית

 

בחגים קצת קשה לנו לפעמים. המטפלים אינם, החופש מהעבודה לפעמים ארוך מדי, והבדידות והקושי יכולים להציף ולהקשות.

לא לכולנו יש מעגל חברים או משפחה שניתן לבקרם בחגים, אם אנחנו מאושפזים במקום כלשהו, התחושה יכולה להיות אף קשה יותר.

לקראת ראש השנה, וכדי שתרגישו אולי קצת פחות לבד, הנה כמה מקומות במדיה שניתן לכתוב בהם, לפרוק, לקבל נחמה, להכיר אנשים חדשים ולהרגיש קצת פחות לבד.

יש המון קבוצות בעולם הווירטואלי שנפתחו עבור ולמען מתמודדי נפש. השתדלנו לבחור עבורכם בקבוצות מובילות הידועות כאיכותיות במיוחד.


 לוחמי נפש

"לוחמי נפש", קהילה הנהדרת שהקימה רותם פאר, בין הטובות הקיימת כרגע וירטואלי לטעמי, מונה כיום כבר כמה אלפי אנשים. בקהילה תוכלו לכתוב, לפרוק, לקרוא פוסטים של אנשים שחווים דברים מאוד דומים, לקבל המון תמיכה, נחמה, הבנה ואף הזדהות. הקהילה מאוד חמה, מכילה ומקבלת.

מעבר לשיח הווירטואלי, הקהילה היא גם חלק מעמותת "לנפ"ש". עמותה המורכבת ממתמודדים ומפעילה מיזמים שונים, ביקורים אצל מתמודדים בודדים, ביקורים בבתי חולים, עזרה במיצוי זכויות, מפגשים מחוץ לווירטואלי, מיגור הסטיגמה. ועוד.

ראש השנה זה מקיימת העמותה סעודת ראש השנה למתמודדי נפש, ביום שלישי, בראשון לציון. 

קהל יעד: מתמודדי ולוחמי נפש, המתמודדים עם אתגרים כמו וקשיים בויסות רגשי והפרעת אישיות, סכיזופרניה, מאניה דיפרסיה, פוסט טראומה, דיכאון וכל אדם עם קושי נפשי אחר, מוזמן באהבה ובברכה.

הקהילה מוגדרת כפרטית ואם אתם חוששים לפרטיותכם או רוצים לכתוב אבל ללא חשיפת זהותכם האמיתית , תוכלו לכתוב גם באופן אנונימי ושמכם האמיתי יהיה גלוי רק למנהלים.

הקבוצה מתנהלת גם בשיתוף עם סהר עזרה ראשונית ברשת, ומאחר והקבוצה מונה אלפי אנשים, בצוות ניתן למצוא גם מגשרים שיכולים לעזור ולתת הכלה, אמפטיה ותמיכה בעת מצוקה.

קישור: https://www.facebook.com/groups/395626911389900/


 

גם אני תומך בזכויות נפגעי הנפש

קבוצה זו היא קבוצה שהוקמה לא למתמודדים בלבד, אלא גם לכל מי שתומך בהם, רוצה להביע תמיכה, רוצה להבין קצת יותר בתחום בריאות הנפש, משפחות מתמודדים, מטפלים ואנשי בריאות הנפש וכל מי שמרגיש רצון לתת תמיכה לקשיי אנשים שחווים מצוקה ומחלות נפשיות, מה שמייצר אפשרות גם לאנשים שאינם מתמודדי נפש להבין, להכילי, להתקרב.

הקבוצה מונה עשרות אלפי אנשים, זו אולי הקבוצה המפורסמת והגדולה ביותר כיום העוסקת בהתמודדות נפשית ובבריאות הנפש. בקבוצה חברים גם תרפיסטים, פסיכיאטרים, מדריכי שיקום ואנשי בריאות הנפש.,

הקבוצה היא קבוצה המוגדרת ציבורית ולא פרטית, יחד עם זאת, ניתנת גם שם האופציה להוסיף פוסטים אנונימיים הגלויים רק למנהלים ולמגשרים.

קהל יעד: מתמודדים, מטפלים, פסיכותרפיסטים, פסיכיאטרים, תרפיסטים, לא מתמודדים המבקשים להכיר כמו גם להביע תמיכה בפגועי הנפש

קישור: https://www.facebook.com/groups/107707539249170/

 
 

מדברים על דיכאון וחרדה

קבוצה קטנה ואינטימית (400 איש, כך שלפעמים פוסטים זוכים לתגובה אחת בלבד או שתיים וחבל.

הקבוצה מוגדרת פרטית. בקבוצה ניתן לפרסם ולתמוך בכל מי שחווה דיכאון או חרדה וזקוק לתמיכה או לקשב.

בקבוצה קיימים לינקים מרובים. כל הלינקים שפורסמו על ידי חברים בקבוצה קשורים לנושא של דיכאון וחרדה, יחד עם זאת לצערנו ניתן למצוא שם ריבוי לינקים מה שמציף מעט ומקשה על ההגעה לפוסטים השונים שאנשים כותבים, ולעיתים גם פרסומים של מטפלים בבריאות הנפש.

קישור: https://www.facebook.com/groups/186388052507914


 

בורדרליין הפרעת אישיות גבולית

קבוצה למתמודדים עם הפרעת אישיות גבולית (הגדרה ששונתה לאחרונה ל"קשיים בוויסות רגשי"). הקבוצה מוגדרת פרטית והיא מונה כ 880 חברים ויחד עם זאת מאוד פעילה. התחושה היא שאכן קיימת שם קהילה תומכת, מכילה וחמה, והפוסטים מקבלים מענה חם ואוהב מחברי הקבוצה ומשוב חיובי.

הניהול שם מאוד אקטיבי, מכיל ואמפטי, כך שיש גם תחושה של הגנה בתוך הקבוצה. גם בקבוצה זו ניתן לשלוח פוסטים באופן אנונימי שגלוי רק למנהלת.

הקבוצה מוגדרת פרטית. אחד מנושאי הקבוצה הם "חונכות" הקורא לאנשים להירשם ולבקש תמיכה, למצוא שותפים פוטנציאליים לחונכות, לתמוך באחרים וכך להרגיש סיפוק מעצם העובדה שעזרנו ותמכנו באדם אחר הזקוק לעזרה.

אם תפרסמו פוסט המבקש תמיכה בקבוצה זו, אולי לא תזכו לאלפי תגובות, אבל התגובות שכן תזכו להן ברובן יהיו חמות, תומכות, מכילות, אמפטיות. ולעיתים קרובות ניתן למצוא תגובות של מתמודדים שיביעו גם תחושות של הזדהות איתכם.

קהל יעד: אנשים המתמודדים עם קשיים בוויסות רגשי. (בעבר: "הפרעת אישיות גבולית").

קישור: https://www.facebook.com/groups/454713232076319


 

חרדה, חרדות, טיפול לא תרופתי

קבוצה ציבורית המונה כ 2500 חברים לערך. הקבוצה עוסקת בדרכים שונות להתמודד עם התקפי חרדה וחרדות ללא טיפול תרופתי.

אם אתם רוצים לקבל דרכים נוספות, או מחפשים פתרונות כיצד להתמודד עם התקפי חרדה ללא טיפול תרופתי, ניתן למצוא זאת בקבוצה זו.\

בקבוצה עוסקים בשיטות שונות כמו NLP מיינדפולנס ועוד.

לצערנו, מכיוון שהקבוצה היא פתח לטיפולים שונים, היא גם פתוחה לפרסום מסיבי מדי של מטפלים בשיטות שונות, כך שהפוסטים של המתמודדים עם חרדה ללא טיפול תרופתי, מעט מתפספסים שם.

קהל יעד: אנשים המתמודדים עם חרדה, המחפשים דרכים נוספות להתגבר עליה מעבר לטיפול תרופתי.

קישור: https://www.facebook.com/groups/138901539615495


 

דה ריאליזציה – דה פרסונליזציה – החלמה ומודעות

קבוצה נהדרת המונה כאלף איש לערך. הקבוצה מוגדרת כפרטית והיא מיועדת לאנשים החווים ניתוקים (דה פרסונליזציה) ומבקשים למצוא תמיכה וגם רעיונות שונים כיצד להתמודד עם ההפרעה.

הקבוצה מאוד אקטיבית ומנוהלת נהדר. בקבוצה ניתן לקבל המון הכלה, אמפטיה ואף רעיונות חדשים כיצד להתמודד עם תחושות הניתוק המלוות מתמודדים רבים.

יחד עם זאת חסרה בקבוצה האופציה כרגע לכתוב באופן אנונימי, וחבל.

קהל יעד: אנשים המתמודדים עם ניתוקים ותחושות של מציאות מעורפלת (דה פרסונליזציה ודה ריאליזציה)

קישור: https://www.facebook.com/groups/1511033605844100


 

טורדנות כפייתית – OCD

קבוצה גדולה המונה אלפי אנשים, (ולנו נשאר רק לנחש שעוד ועוד חברים הצטרפו אליה בתקופה זו).

קבוצה בה ניתן לדבר על הפרעה טורדנית כפייתית שהיא כפי הנראה נחלתם של הרבה מאוד אנשים בארץ. בקבוצה ניתן לכתוב ולפרוק את הקשיים הנוגעים לכפייתיות: מחשבות טורדניות, חרדות, כפייתיות בטקסים, כפייתיות בארגון, רחיצת ידיים, ניקיון. הקושי הגדול לחיות עם אדם אחר באותו בית בשל ההפרעה, הקושי במציאת בן זוג שיתמודד עם ההפרעה ובקשות לחיפושי מטפלים שונים המתמחים בהפרעה זו.

קהל יעד: אנשים הסובלים מהפרעה כפייתית טורדנית - OCD

קישור: https://www.facebook.com/groups/OCD.support.group1 


 

PTSD תסמונת פוסט טראומה

קצת עצוב לראות כמה אנשים סובלים בארץ מפוסט טראומה, ולראייה – קבוצה זו מכילה אלפי אנשים. בקבוצה ניתן לקבל תמיכה במצבי מצוקה, לקבל תמיכה ולכתוב ברגעים בהם החרדות, החרדות, הפלאשבקים מציפים ומפחידים.

חבל שבקבוצה כל כך גדולה וחשובה, יש כמות עצומה של פרסום מטפלים שמייצרת קושי לקרוא פוסטים או להגיב להם.

קהל יעד: מתמודדים המתמודדים עם פגיעה פוסט טראומטית

 
 

דו קוטביות - מאניה דיפרסיה

הקבוצה מיועדת לאנשים המתמודדים עם הפרעה בי פולארית. מאניה דיפרסיה. גם זו קבוצה גדולה המונה אלפי אנשים. קצת קשה למצוא בקהילה זו פוסטים של מתמודדים, ויותר קל למצוא פוסטים הקוראים לאנשים להתנדב או כאלו הקשורים בפרסומים שונים בבריאות הנפש. מוזר, מאחר ומדובר בקהילה מאוד גדולה. האם מנהלי הקהילה דואגים להפעיל אותה?

קהל יעד: מתמודדים עם הפרעה ביפולרית – מאניה דיפרסיה. 

קישור:  https://www.facebook.com/groups/115482216527

 

חיפשנו רבות, אבל למרבה הצער והפליאה, כמעט כל הקבוצות העוסקות בסכיזופרניה פסיכוזה או סכיזואפקטיב, הן קבוצות קטנות המכילות במקסימום 9 אנשים וחבל. חבל מאוד. מי ייתן ובעתיד יקום האדם והיזם שיקים קבוצה לאנשים אלו הזקוקים לתמיכה והכלה ומקום לביטוי הקשיים והפחדים.




הכותבת / עורכת שיר שוורץ עובדת בחברת "פרויקטים שיקומיים", מנחה סדנאות וליווי פרטני בכתיבה טיפולית וכלים והשלכתיים

shir-schwartz.com

חזרה ל->
מאמרים שיכולים לעניין אותך:

"מתאים לך ללכת לסרט אחי"?

"לא עזבו, אין לי חשק - מאז ה - 7 באוקטובר אין לי חשק.

סטנד אפ? הצחקתם אותי

סתם לשבת לקפה? הקפה יהיה מר



זוהי שיחה די שגרתית בימים אלו. אמנם חלק מהאנשים עדיין מבלים, אבל תחושות של חוסר חשק אנהדוניה פשטה בעם מאז ה - 7 באוקטובר.


מה פתאום שאלך להופעה, כשיש שבויים

מה פתאום שאשב לבלות כשיש נרצחים


ראה מידע נוסף..

ימים קשים עוברים עלינו כעת. ימי אופל שלא חווינו מעולם קודם. לא רק הניצולים והחטופים סובלים כעת, אנחנו כולנו חווים הלם, פחד ואפילו אשמה. מהי אשמת השורד?


ראה מידע נוסף..
פוסטים שיכולים לעניין אותך:

אני מסירה את הכובע בפני אותה אישה מבוגרת וכפופה הפוסעת באיטיות ברחוב. ידה הימנית תומכת בגבה להקל את עומס וזרמי כאב פריצת דיסק, אצבעות ידה השנייה מאדימות מכובד משקל של שקיות הפלסטיק העמוסות מזון בדרכה לתחנת האוטובוס להביא אוכל לבני משפחתה.


ראה מידע נוסף..

ראיון עם רותם פאר, מייסדת עמותת לנפ"ש

ומחברת הספר "בית משוגעים"


את השם רותם פאר שמעתי לראשונה כשהצטרפתי לקהילה שהיא מנהלת בפייסבוק. קהילה גדולה שמונה אלפי אנשים שהמשותף לכולם היא ההתמודדות הנפשית עם מחלת נפש. אנשים כותבים ומבקשים תמיכה, ומקבלים המון הכלה וכוחות מחברים מתמודדים אחרים. לקהילה קראה רותם "לוחמי נפש", ביטוי המבקש לשנות את הסמנטיקה של מתמודדי הנפש לנרטיב שונה לגמרי של גבורה אמיתית בהתמודדות עם מחלה נפשית.



ראה מידע נוסף..
***