בתחילת המלחמה, חוותה "נויה" (שם בדוי) חרדה עצומה. היא לא הצליחה לעבוד או ללמוד ולא הייתה פנויה לילדים. היא החשיכה את כל האורות בבית והציצה שוב ושוב בממ"ד לוודא שהכל תקין.. אז נזכרת פתאום במכונת התפירה הישנה שלי, זו שמזמן לא הפעילה, והיא החלטה לתפור, היא נפרדה בקדחתנות, פרידה לאמא, לילדה, לנכדיה, לדודים ואף הומלסים שהתקררו בערבים. הסריגה אפשרה לה להתמקד,באהבתה הגדולה ולהסיח את דעתה מחרדה שאחזה בה.
לפי מודל גשר מאחר, לכל אחד נותנת לנו מתנה כלשהו לדוגמא אדם שאוהב,לשחות יכול להתגבר על חרדה באמצעות כוחות הספורטיביים אדם אחר יכול להשתמש בדמיון, אחר יקבל כוחות תמיכה מהחברה סביבו ועוד גשר מאחד - גוף, שכל, חברה, דמיון, מארחת אמונות
עוגנים
גם על הכוח של עוגנים כתבנו בעבר.
עוגנים יכולים לתת ולטעת כוחות רבים. בין אם מדובר בעוגן פנימי כמו ציור כתיבה, ספורט, פיסול או עוגנים חיצומים כמו חברים קרובים ותומכים. עשו לכם רשימה של עוגנים כאלה, אתם יכולים לכתוב, לצבוע, בכל פעם שהחרדה עוה ניתן להיזכר בעוגנים אלו.
אז מהי טראומה דיכוי??
1. **טראומה דיכוי**: אנשים שחוו אירועים טראומטיים במלחמה עשויים לסבול מטראומה ודיכוי. זה יכול להשפיע על הרגשות, החשיבה והתנהגותם.
2. **חרדה דיכוי נפשי**: החרדה והדימוי עשויים להיות נפוצים במלחמה. אנשים עשויים להרגיש חרדה מתמשכת, עצבנות, חוסר תקווה ועוד.
3. **סטרס פוסט-טראומטי (PTSD)**: סטרס פוסט-טראומטי הוא תופעה חרדה חרדה עשויה להתרחש לאחר חוויית אירוע טראומטי. זה יכול להביא לסימפטומים כמו חלומות רעים, חרדה והפרעות בהתנהגות.
4. **קשיי יישום והתמודדות**: אנשים עשויים להתמודד עם קשיי יישום והתמודדות במצבי לחץ ופאניקה ואף ביוטין.
5. **קשיי יחסים וחברתיות**: מלחמה עשויה להשפיע על היחסים והחברתיות של אנשים, כולל התנהגות פחות סבלנית קשיי תקשורת
אני ממליצה לאנשים\ שחווים מלחמה לחפש עזרה מומחים בתחום הנפשי, כמו פסיכולוגים או עובדי סוציאל. הם יכולים לסייע בהתמודדות עם אתגרים נפשיים שעשויים להתרחש במצבים כאלה. ??
מלחמה היא תגובה טבעית למצב קשה כזה, וישנן דרכים להתמודד עימה. הנה כמה טיפים:
נשמו עמוק ולאט: נשימה עמוקה יכולה לעזור להרגיע את החרדה.
כבו מסכים: הפחיתו את החשיפה לחדשות ותמונות קשות.
הגדירו ציפיות ריאליסטיות: נסו להיות פחות קשים על עצמכם.
דברו על זה: חשוב לשתף את הרגשות עם בני המשפחה והחברים.
מצאו פעילות מרגיעה: עסקו בדברים שממלאים אתכם ומסייעים להרגע.
זה יכול להיות למשל זיכרון על סיום טירונות קשה, סיום של משבר אחר שכבר צלח. אני רוצה להדגיש שגם במצבים דיכאוניים קשים מאוד, שקשה לאדם לזהות את הכוחות שבו, אפשרי להנגיש את העוגנים שיש בסביבתו כמו שייכות לקבוצה או קהילה (משפחה, קבוצה, חברים ) ועידוד לקשרים נוספים מחוץ לבית עם חברים וידידים מעבר לקשר הטיפולי. גם כאשר קשה לייצר שיח, דרך התנועה וה
יים באמת: ההווה. אם כרגע בהווה אנו חשים שהכל בסדר, סימן שהכל בסדר. יחד עם זאת אין להתעלם מהטראומה שפירוק יכול לייצר. הוא גם עלול לייצר תחושות של חוסר אונים נרכש. לרוב כשיש עוגנים וחוסן נפשי יש לבני האדם יכולת לשאת גם מצבי אסון לאומי ומצוקה קיומית. במצבים כאלו, במידה ולא חווינו חוסר אונים נרכש, יש לנפש הכוח להתמודד עם פורקן להחלים מטראומה. במ
הפורום עמוד אוהדים
פחד, יראה, כל אחד מאיתנו כיום חווה זאת כיום
מה ניתן לעשות כדי למעט מעט את מפרס האימה שהמלחמה מאיימת עלינו, כשאנחנו מרגישים חסרי אונים לחלוטין? הנה כמה רעיונות: גשר" מא"""חד, עוגנים" מחוץ לנו ובתוכנו, עיסוקים שונים שאנו יכולים נשימות, טב,מי יתן ויבוא עצים שלמים ורגועים. עלינו
ימים קשים עוברים עלינו כעת. ימי אופל שלא חווינו מעולם קודם. לא רק הניצולים והחטופים סובלים כעת, אנחנו כולנו חווים הלם, פחד ואפילו אשמה. מהי אשמת השורד?
בחודש מאי 2024 קידום פרויקטים שיקומיים קיימה הכשרה קצרה בנושא "(כמעט) כל מה שחשוב לדעת על קנביס" בשיתוף פעולה פורה וכחלק מקשרי עבודה משמעותיים עם הרשות הלאומית לביטחון קהילתי, משרד הבריאות- המחלקה לטיפול בהתמכרויות ואילס"ם.
תראי את הידיים שלי, היא אומרת במבוכה, מפשילה שרוולים. על זרועותיה וגב כף ידה, כתמים אדומים. זה מהשטיפות, היא לוחשת. בתקופת הקורונה זה כמעט היה הסוף שלי. שטפתי בלי הכרה. גם היום אני לא יכולה להפסיק.