סיפורי הצלחה

מדיכאון לשמחת חיים - שירות חונכות

איך הופך אדם מלא שמחת חיים, ספורטיבי, אנרגטי, עם בטחון עצמי ואופטימי ורצון לנתינה לאדם מדוכא, עצוב, חסר כוחות ורצון לחיות? ואיך עוזרים לו לחזור למי שהיה קודם? להתמודד עם טראומה שחווה בעברו ולצאת מחדש לחיים.

ירון היה בן חמישים כשהכרנו אותו לראשונה. איש שפוף ועצוב, מיוסר וחסר שמחת חיים. הוא הגיע אלינו לאחר שהיה ארוכה באשפוז והדיכאון שתקף אותו בעקבות טריגר שעבר במקום עבודתו, מה שדגדג מחדש טראומה ישנה, הלך וגבר והשתלט על נפשו, ליבו ורצון החיים שבו. אם פעם היה איש שמח ומלא חברים, מוקף באישה וילדים תומכים, כשהגיע אלינו מצאנו אדם שבור וכאוב. אדם מדוכא, חסר אנרגיות וחסר בטחון ביכולותיו וללא תקווה לעתיד. הוא התכנס והסתגר בתוך עצמו, כמעט ולא דיבר ולא התעניין בסביבתו, גם הקרובה ביותר.
ירון שהיה איש היי טק מצליח לפני הדיכאון, הגיע אלינו לאחר אשפוז יום ממושך. קשה היה לראות כמה הוא סובל, כואב היה לראות איך אדם כל כך מצליח עם פוטנציאל ענק, עם תארים ומשפחה ואהובים הופך לשבר כלי. ,

אבל כמו שקורה רבות בחיים, דווקא פגישה עם אדם אחר, יכולה להניב פירות ולהוציא מאדם שבור את השמחה החבויה בו, הרצון העצום לחיות לשמוח וליהנות, שעדיין מקנן שם בפנים.

כשניב (שם בדוי), החונך, הכיר את ירון בן החמישים, הוא היה בן 31. ספורטאי, רווק, בוגר תואר ראשון בקרימינולוגיה. שמחת החיים של ניב, האנרגטיות שלו, הביטחון העצמי והרצון העצום בנתינה, משכו את ירון אליו והשניים החלו נפגשים באופן קבוע.

בדרך כלל התקיימו רוב הפגישות בין ניב לירון בבתי קפה או בהליכות רגליות. לעיתים אף שיחקו כדורגל יחדיו. משהו בניב, ביכולת שלו לאהוב ולהכיל ולראות את מה שמסתתר בפנים אצל ירון, את הפוטנציאל, השמחה החבויה והצורך העצום להכיל את הכאב, גרם לירון להיפתח. הוא החל לשתף את ניב, בקשייו. בעידודו של ניב, החל ירון ללכת גם לחוג ספורט באופן קבוע.

מרגש ומפעמים היה לצפות בשינוי שהתחולל בירון. אט אט ובהדרגה חזר אליו ביטחונו העצמי ביכולותיו ובערך העצמי שלו. החיוך חזר לזוויות הפה, והוא החל לדבר יותר, להיפתח, לחייך, לצאת עם בני משפחתו ואהוביו לבילויים.

חזרתי מהתופת למצב הקודם, תיאר ירון את מצבו כעת. הוא יצר קשר מחודש עם חבריו, התחיל לעבוד חלקית אצל חבר וממשיך לעשות פעילות ספורטיבית.

אין ספק שקשר חברי טוב, תומך ומכיל עם חונך או אדם חיובי, כאשר בין השניים גם יש אהבה משותפת (במקרה של ירון ושל ניב הם חולקים את האהבה הגדולה לספורט), הוא אחד מהכוחות המעצימים והנוטעים תקווה הגדולים ביותר שיש.

הסיפור הזה רק מוכיח לנו שוב ושוב שלכל אדם יש תקווה ושמכל סבל, גם הסבל הגדול ביותר שיידע האדם בחייו, ניתן לצמוח.
 
חזרה ל->
סיפורי הצלחה נוספים:

כאמא של מתמודד נבחרתי להיות אחת מהמנחים של יום העיון, נתבקשתי לספר את הסיפור האישי שלי. התהליך הזה היה קשה מבחינה נפשית והציף בי את הדרך הכואבת שעברתי.
אני רואה את עצמי ואת משפחתי כמשפחה בהחלמה!
אני מבקשת לשתף אתכם בסיפור האישי שלי בתקווה שהסיפור יסייע למשפחות של מתמודדים, ארגונים ועמותות המטפלים במצבים כאלו.

ראה מידע נוסף..

בכל פעם שאתם מסובבים את המפתח בדלת, חוזרים או יוצאים מביתכם באופן לגמרי אוטומטי, במהלך שיגרת חייכם, עצרו לרגע וחישבו על כל אותם אנשים שמתאווים לעשות זאת ממש כמוכם – לצאת החוצה, אל החיים, אל השמש, לראות אנשים. אבל לא יכולים: החרדה מאנשים, מהסביבה בחוץ ממה שיכול לקרות להם כשהם אינם מרגישים מוגנים, משתקת אותם ומשאירה אותם גלמודים, לבד בביתם, בתוך סבל עמוק ובדידות כואבת ועצובה.

ראה מידע נוסף..

חוסר ויסות רגשי, בזבוז כספי כרוני, התנהגות תוקפנית והפרעת אישיות גבולית קשה הרחיקו מנדיה (שם בדוי) כל גורם תמיכה חשוב שיכול היה לעזור לה לצאת מהכאוס בו חייתה.

נדיה הגיעה לשירות שלנו עצובה, תוקפנית ומיואשת. לא הייתה לה שיגרת יום , שנים רבות נהגה להסתובב ברחוב ללא מטרה, התנהגותה הייתה לא שקולה והחרדות שלקתה בהן, כמו גם פלאשבקים קשים וסיוטים שפקדו אותה בעקבות אירוע פוסט טראומטי בעברה, הפכו את התנהגותה מול אנשים אחרים לקשה ותוקפנית.

ראה מידע נוסף..

רובנו לא נדע לעולם מה זה אומר להיות גר וזר בארץ נכריה: כמה זה קשה להסתובב ברחוב כשאתה לא מבין מה אנשים סביבך אומרים, כמה זה קשה לשבת מול פקידה בביטוח לאומי או בקופת חולים כשאתה לא מבין מה היא מנסה להסביר לך. להתמודד עם קשיים בירוקרטיים ועם תרבות חדשה כשבנוסף לכל גם צילה הכבד של מחלת הסכיזופרניה בה לקית, מאיים עלייך כמעט כל הזמן, אבל קשיי השפה גם לא מאפשרים לך להסביר היטב מה בדיוק אתה מרגיש ולתאר את המצוקה שלך.

ראה מידע נוסף..
***