סיפורי הצלחה

המוזיקה מחברת נפשות - שירות חונכות

מה קורה כשנפגשים שני אנשים שחולקים בינם את אותה אהובה: אהובה נעימה, מרגיעה ומחוללת פלאים שמחברת בינם ומעמיקה את הקשר שלהם גם בלי שיצטרכו לומר אחד לשני הרבה – מה קורה כששני אנשים, חונך והחניך שלו חולקים אהבה גדולה ומשותפת למוסיקה, אהובתם ואהבתם הגדולה?
רכז החונכים שלנו שהבין היטב שמפגש כזה יכול לחולל פלאים, עשה מעשה חיוני וחכם כשחיבר בין אלה (שם בדוי) אישה בת 50, שוחרת מוסיקה ואמנות, כשפגשה לראשונה את החונך שלה יגאל בן 40 מוסיקאי בנשמתו, כותב ומבצע שירים.

כבר במפגש הראשון, ביקשה אלה מיגאל, קודם כל ולפני הכל, שינגן יחד איתה. .

הקשר העמיק מהר מאוד, והפך לקשר מפרה ומיוחד. קשר בין שני אנשים שחולקים יחדיו אהבה משותפת. אהובה משותפת, יפה ונעימה, חייכנית ומרגיעה – המוזיקה.

בפגישותיהם מרבים יגאל ואהובה לשתף כאמור, מישהי נוספת המלווה את המפגשים בינם באהבה עוצמתית: המוזיקה מלווה אותם בכל מפגש, הם שומעים אותה, מקשיבים לה, נעזרים בכלי נגינה שונים, בכתיבת שירים והלחנה ופזמונים. חלק מהשירים אהובה עצמה כתבה וחלקם שירים מוכרים ואהובים עליהם.

מסתבר שלפעמים, לאו דווקא השפה הוורבלית היא מה שמחבר בין שני אנשים, אלא שפה אחרת, מרגשת ואמיתית לא פחות. במקרה הזה "שפת המוזיקה". המוזיקה מאפשרת לשניהם להתחבר אחד לשני, ולייצר קשר משמעותי וחיוני, המאפשר התקרבות הדדית, גם ללא מילים.
 
חזרה ל->
סיפורי הצלחה נוספים:

כאמא של מתמודד נבחרתי להיות אחת מהמנחים של יום העיון, נתבקשתי לספר את הסיפור האישי שלי. התהליך הזה היה קשה מבחינה נפשית והציף בי את הדרך הכואבת שעברתי.
אני רואה את עצמי ואת משפחתי כמשפחה בהחלמה!
אני מבקשת לשתף אתכם בסיפור האישי שלי בתקווה שהסיפור יסייע למשפחות של מתמודדים, ארגונים ועמותות המטפלים במצבים כאלו.

ראה מידע נוסף..

בכל פעם שאתם מסובבים את המפתח בדלת, חוזרים או יוצאים מביתכם באופן לגמרי אוטומטי, במהלך שיגרת חייכם, עצרו לרגע וחישבו על כל אותם אנשים שמתאווים לעשות זאת ממש כמוכם – לצאת החוצה, אל החיים, אל השמש, לראות אנשים. אבל לא יכולים: החרדה מאנשים, מהסביבה בחוץ ממה שיכול לקרות להם כשהם אינם מרגישים מוגנים, משתקת אותם ומשאירה אותם גלמודים, לבד בביתם, בתוך סבל עמוק ובדידות כואבת ועצובה.

ראה מידע נוסף..

חוסר ויסות רגשי, בזבוז כספי כרוני, התנהגות תוקפנית והפרעת אישיות גבולית קשה הרחיקו מנדיה (שם בדוי) כל גורם תמיכה חשוב שיכול היה לעזור לה לצאת מהכאוס בו חייתה.

נדיה הגיעה לשירות שלנו עצובה, תוקפנית ומיואשת. לא הייתה לה שיגרת יום , שנים רבות נהגה להסתובב ברחוב ללא מטרה, התנהגותה הייתה לא שקולה והחרדות שלקתה בהן, כמו גם פלאשבקים קשים וסיוטים שפקדו אותה בעקבות אירוע פוסט טראומטי בעברה, הפכו את התנהגותה מול אנשים אחרים לקשה ותוקפנית.

ראה מידע נוסף..

רובנו לא נדע לעולם מה זה אומר להיות גר וזר בארץ נכריה: כמה זה קשה להסתובב ברחוב כשאתה לא מבין מה אנשים סביבך אומרים, כמה זה קשה לשבת מול פקידה בביטוח לאומי או בקופת חולים כשאתה לא מבין מה היא מנסה להסביר לך. להתמודד עם קשיים בירוקרטיים ועם תרבות חדשה כשבנוסף לכל גם צילה הכבד של מחלת הסכיזופרניה בה לקית, מאיים עלייך כמעט כל הזמן, אבל קשיי השפה גם לא מאפשרים לך להסביר היטב מה בדיוק אתה מרגיש ולתאר את המצוקה שלך.

ראה מידע נוסף..
***