על החברה
לקבלת עדכונים מהבלוג
קוד אבטחה:

טיפים להתמודדות בסגר - הצעות ליצירה ועיסוק חלק ג / עריכה: שיר שוורץ

לא פשוט ולא קל להיות סגורים ימים שלמים. חלקנו נמצאים תקופה ארוכה לאורך הסגר ללא ליווי או ליווי נפשי ורגשי רק דרך הסקייפ או הזום.
כתבה זו היא למעשה כתבה בעלת שלושה חלקים. איגדנו תרפיסטים, פסיכולוגים ואנשים העוסקים בתרפיה פיזית ורגשית כדי לעזור לכם בימי הסגר.
חלק זה הינו החלק השלישי של הכתבה יעסוק בעיקר בטיפים הקשורים להתמודדות עם הבדידות, הזמן הפנוי הצעות ליצירה ועיסוק בזמן הסגר.
אנו רוצים להודות לכל התרפיסטים שנטלו חלק בכתבה חשובה זו.
הטיפים של חלי ארוטי ברבש
שטיפות אנרגטיות ואימון תודעתי גבוה. הסרת חסמים, חרדות 054-2221286
https://www.facebook.com/tat.muda.center/

היו בהודיה. – פתחו את הבוקר בכתיבת חמישה דברים שאנו אתם מודים בחייכם (בכל פעם דברים חדשים) ולסיים את היום בכתיבת הודיה על חמישה דברים שאתם מודים עליהם שקרו לנו באותו יום. בסוף השבוע ניתן לקרא את הרשימות ולהתמלא באנרגיה גדולה ולהתחיל שבוע הודיה חדש באנרגיות גבוהות בכל פעם מחדש. תודו שזה מרגש...

נייצר לעצמנו לוח חזון. כלי נפלא שעוזר לנו לשים קץ לחרדות, בלבול וכו׳ ולהגשים את עצמנו בדרך אחרת.רוב הזמן אנו עסוקים בכל השלילי, ובעצם במה שחסר.
(רוצים להשיג עבודה אך לא מאמינים בעצמנו וטוענים שאין לנו את היכולת או הידע או הקשרים המתאימים).

רעיון פשוט וקל לפעילות לוח חזון (שניתן להכין גם עם הילדים):
• שבו וכתבו את החזון שלכם לשנה הקרובה. אילו רעיונות הייתם רוצים להוציא לפועל (חשקים, רצונות, חלומות וכו`````..)
• גזרו מז`ורנלים, מגזינים ישנים וכו`... כל מה שמתאים ודומה ללוח החזון שלכם, מילים, משפטים או תמונות.
• קחו קרטון/דף/בלוק והדביקות את הגזירות בדרך שמתאימה ונראית לכם. (ניתן להוסיף מדבקות, קישוטים, כתיבה, ציור וצביעה כראות עינכם.
• תלו את לוח החזון במקום גלוי לעין כך שבכל פעם שתתקלו בו תוכלו לדמיין כיצד הכל קורה ממש כאן ועכשיו.
• התחילו ליצר פעולות שיקרבו אתכם להגשמת החזון.

מציאות חיינו נוצרת מתוך העולם הפנימי שלנו.
לפעמים נדמה כאילו לפעמים אנו מרגישים כאילו אין ו היכולת לשלוט במחשבות טורדניות: פחדים, כעסים ואלו משודרים החוצה אל מציאותנו. אך יש לנו אפשרות להתמקד בכל מה שטוב לנו, בכל מה שמקדם אותנו ומביא משמעות לחיינו (מנדלות, לוח חזון וכו`...) ובכל פעם שעולה חשש או ספק ניתן להתבונן בלוח ולהתמלא התרגשות והודיה

הטיפים של שיר שוורץ
מלווה משברי חיים בקלפים וכלים השלכתיים, תרפיה בכתיבה
Shir-schwartz.com

הטיפים הבאים הינם טיפים מניסיוני בהנחיית סדנאות כתיבה. זמן הסגר הוא זמן מצוין להעלות על הדף כל מה שמקנן בכם, כל מה שמטריד,
מעציב, מדאיג או מכעיס. בכתיבה תרפויטית אין חוקים. זהו בעצם החוק היחידי. אתם יכולים לכתוב על נייר חלק, על בריסטול, בעט, בעיפרון ואם אתם כועסים בטוש אדום וממש להרגיש את הדימום על הדף. כמה טיפים לכתיבה בעת הסגר.

• כתבו דפי בוקר. בספרה של ג`וליה קאמרון "דרך האמן" היא ממליצה על כתיבה יומית של דפי בוקר, התחילו את הכתיבה ממש בעת בה אתם מתעוררים ותנו לכל מה שמגיע לעלות על הנייר. אין חובה לקרוא את הדברים אחר כך.
אפשר להניח להם אם קשה לכם כרגע, ולחזור אליהם בעתיד.

• כתיבה אינטואיטיבית – כתיבה אינטואיטיבית היא כתיבה שבה תוכלו להעלות כל מה שתרצו על הדף, בלי למחוק, בלי לשנות, בלי לשפוט את עצמכם, בלי פסיקים או נקודות. פשוט לכתוב. הדבר הראשון שעולה במוחכם הוא הדבר הנכון שצריך לעלות.
• צאו לכתיבה אינטואיטיבית מהמשפטים הבאים: "כשהתחלתי ל..", "כל כך כעסתי שקמתי ואמרתי ליד כולם ש...", ואז נשמעה דפיקה בדלת, כשהבטתי בעינית ראיתי את...", ופתאום שמעתי מישהו קורא בשמי ברחוב, הבטחתי לאחור וראיתי ש"
• צאו החוצה, לפארק, לסופרמרקט ולמקומות בטווח המותר, קחו עמכם מחברת וכתבו את המשפטים שאתם שומעים מאנשים וילדים במקום. נסו לחבר בין המשפטים.
• נסו לנחש מהו הסיפור של כל אדם בו אתם נתקלים בסופרמרקט או במקומות ייעודיים בטווח המותר.
• מצאו גלויה, תמונה או ציור וכתבו כתיבה אינטואיטיבית על פי התמונה.
• הקשיבו למוסיקה האהובה עליכם וצאו לכתיבה אינטואיטיבית כשהמוסיקה מאפשרת לכם את הזרימה והקצב.

הטיפים של גלית טסלר
ליווי והדרכה לריפוי עצמי, התמקדות (פוקוסינג), סדנאות ציור אינטואיטיבי
050-7628140 tgalit@gmail.com

• בחרו מקום שקט ללא הסחות דעת, מצאו תנוחה נוחה, אם אתם יושבים, הניחו את כפות הרגליים על הקרקע, שבו זקוף, אם אתם שוכבים, שכבו על הגב כשהגוף ישר. עצמו עיניים (אם יותר נוח לכם, מקדו את המבט בנקודה קבועה) והרפו את הגוף, הרגיעה הפיזית תוביל לרגיעה מנטלית. קחו שאיפה עמוקה, דמיינו אותה מגיעה עד לבטן ובנשיפה עולה משם חזרה, דרך הסרעפת, הראות, הגרון, ויוצאת החוצה דרך הראש, ושוב שאיפה עד לבטן, ובחזרה, וחוזר חלילה.
• גם כשהכול מסביב נראה שלילי, נסו לנהל יומן בו תכתבו ותודו בסוף כל יום על הדברים החיוביים שקרו לכם, זה יכול להיות משהו קטן,כמו פרח יפה שראיתי, מישהו שחייך אלי. אם אתם לא טיפוסים של יומן, אפשר פשוט להגיד תודה, בלילה לפני השינה, על שלושה דברים נעימים שקרו לכם במהלך אותו יום.
• כשאתם רוצים לעשות משהו דברו בשפה חיובית לדוגמה: אני ארד במשקל במקום:אני לא אוכל פיצה, אני אהיה מאוזן/ שמח/ ארגיש טוב במקום: אני לא אהיה בדיכאון, ותרו על המילה לא והחליפו אותה בכוונה החיובית שלכם.
• הכינו דפים, צבעים (פנדה/ גירים/ גואש/ אקריליק) ומכחול אם צריך, שימו מוסיקה שאתם אוהבים וציירו, שחררו את הצורך בתוצאה,תנו למוסיקה להוליך את היד, תיהנו.
• שבו בשקט, עצמו את העיניים וקחו שלוש נשימות עמוקות, נסו להרגיש לאיזה צבע אתם זקוקים, דמיינו שהוא ממלא אתכם ועוטף אתכם,
• ניתן גם לדמיין אור לבן להגנה או צבע לריפוי. אפשר לקחת דף וצבעים ולהתחיל לצייר עם הצבע הנבחר, ולהמשיך בצבעים אחרים לפי הצורך שמתעורר בכם.

הטיפים של אדית הגר
מלווה תהליכי התפתחות רוחנית, הילינג יעוץ והכוונה

שינוי כרוך בהתמודדות עם פחדים, בעיקר פחד מהלא נודע

בכדי שנצליח להתמודד עם כל מה שמתרחש בתקופה האחרונה
עלינו להסכים להתפתח לתוך השינוי ולתת מקום לפחדים לדבר עליהם.. לשתף
לקבל את האומץ להתמודד איתם בגבורה
להבין שלא תמיד יש לנו את היכולת לשנות את הסיטואציה
א ב ל...
יש בנו היכולת לשנות את ההרגשה

אני ממליצה.. לכל אחת ואחד מכם להתנתק לרגע

הקשיבו למוסיקה שקטה ומרגיעה, קחו נשימה עמוקה, היו בהקשבה לנשימה ולנשמה ואפשרו לה להוביל

..לכל מה שקורה בחיינו יש סיבה
שנלמד
ואהבת
ואהבת לרעך.. כמוך
ואהבת.. את עצמך

אני מאחלת לכולנו
ימים נפלאים של
ערבות הדדית ואחווה
וים של אהבה

הכותבת/עורכת שיר שוורץ, עובדת בחברת פרוייקטים שיקומיים, תרפיסטית הוליסטית, מנחת סדנאות כתיבה וקלפים טיפוליים
shir-schwartz.com
חזרה ל->
פוסטים שיכולים לעניין אותך:

אני מסירה את הכובע בפני אותה אישה מבוגרת וכפופה הפוסעת באיטיות ברחוב. ידה הימנית תומכת בגבה להקל את עומס וזרמי כאב פריצת דיסק, אצבעות ידה השנייה מאדימות מכובד משקל של שקיות הפלסטיק העמוסות מזון בדרכה לתחנת האוטובוס להביא אוכל לבני משפחתה.


ראה מידע נוסף..

ראיון עם רותם פאר, מייסדת עמותת לנפ"ש

ומחברת הספר "בית משוגעים"


את השם רותם פאר שמעתי לראשונה כשהצטרפתי לקהילה שהיא מנהלת בפייסבוק. קהילה גדולה שמונה אלפי אנשים שהמשותף לכולם היא ההתמודדות הנפשית עם מחלת נפש. אנשים כותבים ומבקשים תמיכה, ומקבלים המון הכלה וכוחות מחברים מתמודדים אחרים. לקהילה קראה רותם "לוחמי נפש", ביטוי המבקש לשנות את הסמנטיקה של מתמודדי הנפש לנרטיב שונה לגמרי של גבורה אמיתית בהתמודדות עם מחלה נפשית.



ראה מידע נוסף..
מאמרים שיכולים לעניין אותך:

"מתאים לך ללכת לסרט אחי"?

"לא עזבו, אין לי חשק - מאז ה - 7 באוקטובר אין לי חשק.

סטנד אפ? הצחקתם אותי

סתם לשבת לקפה? הקפה יהיה מר



זוהי שיחה די שגרתית בימים אלו. אמנם חלק מהאנשים עדיין מבלים, אבל תחושות של חוסר חשק אנהדוניה פשטה בעם מאז ה - 7 באוקטובר.


מה פתאום שאלך להופעה, כשיש שבויים

מה פתאום שאשב לבלות כשיש נרצחים


ראה מידע נוסף..

ימים קשים עוברים עלינו כעת. ימי אופל שלא חווינו מעולם קודם. לא רק הניצולים והחטופים סובלים כעת, אנחנו כולנו חווים הלם, פחד ואפילו אשמה. מהי אשמת השורד?


ראה מידע נוסף..
***