סיפורי הצלחה

מובילים בהעסקת צרכנים נותני שירות

פתגם ידוע ומוכר אומר "כאשר השכן שלך חולה במחלה קשה, זה עצוב, אבל כשאתה עצמך הולך ברחוב, נופל ומקבל מכה בברך – זה כואב". אז כן, לרובנו עצוב לראות אנשים יקרים לליבנו סובלים סבל רב, אבל הצרכנים נותני שירות שלנו גם יודעים וחוו על בשרם כמה זה כואב. נכון שלכל אחד מאתנו יש ימים שלא בא לו לקום בבוקר, אבל כמה מאתנו יכול להבין מה עובר על אדם שבאמת לא מצליח לקום בבוקר בשל דיכאון קליני או מחלה נפשית אחרת הפוקדת אותו וגורמת לו לסבל רב שלא מאפשר תפקוד ראוי.

כמה מאתנו באמת מבין מה זה אומר להיות אחוז במאניה ולאבד שליטה על היכולת לנהל את חייך, לשמוע קולות מפחידים או לחיות בחרדה מתמדת ואימה שאנשים אחרים מתנכלים ורודפים אותך שעה בשעה ומדי יום ביומו ?
לאנשי המקצוע שבנו אכן יש את הרגישות, המקצועיות והמסוגלות ולגלות אמפטיה כלפי הסבל של המתמודדים, לנסות להקל, להקשיב ולהציע את הטיפול הנכון, אבל אולי דווקא אלו שחוו סבל דומה בעצמם, שחלק מהשיקום שלהם עצמם הוא להגיש עזרה ולעבוד עם מתמודדים אחרים שנמצאים ברמה תפקודית מעט פחותה משלהם, מסוגלים גם להבין את גודל הסבל והכאב, להוות מודל של דוגמא לחיים שאחרי הרימרסיה ולטעת במתמודדים שלנו תקווה שניתן לצאת ממעגל הסבל ולחיות חיים תפקודיים עשירים ומלאים למרות המחלה.

מתמודדים הנותנים שירותים למתמודדים אחרים נקראים צנ"שים (צרכנים נותני שירות) ומניסיון אנו יכולים לומר די ודאות שגילינו כי קליטת צרכנים נותני שירות כעובדים במערך החברה שלנו ובמגוון תפקידים, מאפשרת לנו לתת למתמודדים ולדיירים שלנו שירות חיוני וטוב כאשר הם מלווים באנשי צוות שעברו בעצמם סבל דומה, המכירים היטב את הקשיים והמהמורות שבדרך ומצאו בעצמם את הדרך שלהם לצלוח אותם.

צרכנים כנותני שירות מכירים היטב את הכאב והסבל הנפשי שעובר על המתמודדים שלנו, הם מסוגלים לזהות אותו כשהוא מגיע, אולי דווקא יותר מאחרים, ולעיתים הם אף יודעים היטב למה במיוחד זקוק האדם הסובל באותו רגע: לשקט ולמישהו שמבין את הכאב?, הקשבה?, עצה ושיחה?, או אולי שפשוט יניחו לו לנפשו לכמה דקות.

אנו רואים בשילובם של הצנ"שים (צרכנים נותני שירות) אצלנו הזדמנות נפלאה לאפשר לדיירים ולמתמודדים שלנו ללמוד מניסיונם של אחרים ולקבל השראה מהם, להבין מהם שאכן ניתן ואפשרי לשנות מציאות חיים ולהגיע להישגים ולהשתלבות משמעותית בעולם התעסוקה ובתפקוד. צרכנים נותני שירות הם לרוב בעלי יכולת לטעת בדיירים את התקווה שאפשרי בהחלט לחיות עם המחלה ולהגיע לרימרסיה ולמקום בו המחלה כבר לא רק שאינה מפריעה לתפקוד היומיומי, אלא ניתן לחיות עמה, ולנהל חיים רגילים לחלוטין של עבודה ושיגרת חיים רגילה.

כאמור, קליטת צרכנים נותני שירות בהתאם ל"אני מאמין" שלנו, הינה חלק אינטגרלי, חשוב מאוד ואף חיוני ביכולתנו לעזור לדיירים שלנו להתמודד עם המחלה המלווה את השיגרה היומיומית שלהם (שאינה תמיד פשוטה עבורם), הסבל הנפשי, כמו גם תחושת חוסר האונים הפוקדת אותם לפרקים אל מול התפרצויות המחלה והקשיים התפקודיים.

אנו גאים באנשי הצוות המתמודדים גם הם עם מגבלה נפשית, ומשתאים בכל פעם מחדש אל מול הרגישות, המסירות, הנתינה האינסופית והאחריות שהם מגלים בעבודתם היומיומית.

חשוב לציין כי הצרכנים נותני שירות המועסקים אצלנו, זוכים אף הם בדבר מאוד חשוב – עבודתם תורמת לא רק לשיקומם החשוב והשבתם חזרה למעגל העבודה, אלא אף מייצרת בהם תחושת נחיצות, שליחות, אחריות, מסוגלות ומטרה ראויה כמו גם תורמת לערך העצמי שלהם בעיני עצמם ובעיני הסובבים אותם.


עבודה שיקומית אנו מאמינים, חיונית לא רק לדיירים שלנו אלא גם לצרכנים נותני שירות כחלק מההחלמה והשיקום שלהם עצמם.


כיום, עובדים בקבוצת פרויקטים שיקומיים ברוב המסגרות ובמגוון תפקידים כ- 20% מהצוות שלנו. 
.
אנו גאים בהישג זה ומתכוונים להמשיך במגמה זו גם בעתיד...
 
 
חזרה ל->
סיפורי הצלחה נוספים:

כאמא של מתמודד נבחרתי להיות אחת מהמנחים של יום העיון, נתבקשתי לספר את הסיפור האישי שלי. התהליך הזה היה קשה מבחינה נפשית והציף בי את הדרך הכואבת שעברתי.
אני רואה את עצמי ואת משפחתי כמשפחה בהחלמה!
אני מבקשת לשתף אתכם בסיפור האישי שלי בתקווה שהסיפור יסייע למשפחות של מתמודדים, ארגונים ועמותות המטפלים במצבים כאלו.

ראה מידע נוסף..

בכל פעם שאתם מסובבים את המפתח בדלת, חוזרים או יוצאים מביתכם באופן לגמרי אוטומטי, במהלך שיגרת חייכם, עצרו לרגע וחישבו על כל אותם אנשים שמתאווים לעשות זאת ממש כמוכם – לצאת החוצה, אל החיים, אל השמש, לראות אנשים. אבל לא יכולים: החרדה מאנשים, מהסביבה בחוץ ממה שיכול לקרות להם כשהם אינם מרגישים מוגנים, משתקת אותם ומשאירה אותם גלמודים, לבד בביתם, בתוך סבל עמוק ובדידות כואבת ועצובה.

ראה מידע נוסף..

חוסר ויסות רגשי, בזבוז כספי כרוני, התנהגות תוקפנית והפרעת אישיות גבולית קשה הרחיקו מנדיה (שם בדוי) כל גורם תמיכה חשוב שיכול היה לעזור לה לצאת מהכאוס בו חייתה.

נדיה הגיעה לשירות שלנו עצובה, תוקפנית ומיואשת. לא הייתה לה שיגרת יום , שנים רבות נהגה להסתובב ברחוב ללא מטרה, התנהגותה הייתה לא שקולה והחרדות שלקתה בהן, כמו גם פלאשבקים קשים וסיוטים שפקדו אותה בעקבות אירוע פוסט טראומטי בעברה, הפכו את התנהגותה מול אנשים אחרים לקשה ותוקפנית.

ראה מידע נוסף..

רובנו לא נדע לעולם מה זה אומר להיות גר וזר בארץ נכריה: כמה זה קשה להסתובב ברחוב כשאתה לא מבין מה אנשים סביבך אומרים, כמה זה קשה לשבת מול פקידה בביטוח לאומי או בקופת חולים כשאתה לא מבין מה היא מנסה להסביר לך. להתמודד עם קשיים בירוקרטיים ועם תרבות חדשה כשבנוסף לכל גם צילה הכבד של מחלת הסכיזופרניה בה לקית, מאיים עלייך כמעט כל הזמן, אבל קשיי השפה גם לא מאפשרים לך להסביר היטב מה בדיוק אתה מרגיש ולתאר את המצוקה שלך.

ראה מידע נוסף..
***