לא פשוט ולא קל להיות סגורים בבית ימים שלמים. חלקנו נמצאים תקופה ארוכה לאורך הסגר ללא ליווי או ליווי נפשי ורגשי רק דרך הסקייפ או הזום.
כתבה זו היא למעשה כתבה בעלת שלושה חלקים. איגדנו תרפיסטים, פסיכולוגים ואנשים העוסקים בתרפיה פיזית ורגשית כדי לעזור לכם בימי הסגר.
מאמרים וכתבות |
לא פשוט ולא קל להיות סגורים ימים שלמים. חלקנו נמצאים תקופה ארוכה לאורך הסגר ללא ליווי או ליווי נפשי ורגשי רק דרך הסקייפ או הזום.
כתבה זו היא למעשה כתבה בעלת שלושה חלקים. איגדנו תרפיסטים, פסיכולוגים ואנשים העוסקים בתרפיה פיזית ורגשית כדי לעזור לכם בימי הסגר. חלקה הראשון של הכתבה יעסוק בעיקר בטיפים הקשורים להתמודדות עם מצבי לחץ, דיכאון וחרדה, בחלק השני נעסוק בהתמודדות עם מצבים של ריקנות, שעמום ובדידות. חלק זה הינו החלק השני של הכתבה יעסוק בעיקר בטיפים הקשורים להתמודדות עם קשיים פיזיים, טיפים הקשורים להתמודדות עם מצבים גופניים ופיזיים שונים בעת הסגר
ראה מידע נוסף..
בכל אחד מאתנו קיימים מנגנונים שונים בנפש, אם נעשה להם האנשה, נוכל גם לקרוא להם שומרים או זקיפים. השומרים שלנו ניצבים עירניים מאוד, בפתח השער ל"לא מודע" לוודא ששום דבר העשוי להקשות עליי את התפקוד יגלוש מ"הלא מודע" ל"מודע" שלנו. שלא יזיק לנו או אף עשוי לגרום לנפש לקרוס או לחוות חוויה שקשה לה לעמוד בה. אותם שומרים שלרוב הם עושים עבודה טובה, הופכים בבגרותינו לעיתים קרובות למכלי האנרגיה הנפשית ועשויים אף ברבות הימים גם לגבות מחירים.
ראה מידע נוסף..
כאן נכנסת עבודה המנסה לעקוף את המודע בשיטות שונות, אבל כיצד ניתן לעקוף את המודע וגם להגן על האדם מפני תכנים שלא תמיד הוא מסוגל להתמודד איתם ביום יום?
"טרגדיות רבות קרו לי בחיי" כתב פעם סופר מפורסם "מעטות מהן גם התגשמו"
כשאדם יקר לנו שרוי בכאב ובסבל, אנו מיד מגייסים אמפתיה וחמלה. סביר להניח שנדבר אליו ברכות, ננהג בו בעדינות ואהבה.
"אתה מתעורר במקלט ,המקלט היחיד שהצלחת למצוא ולהיות בו לבד, אחד שהנרקומנים האחרים לא מצאו. את המילה הילינג התקשו מאוד לתרגם ולכן אנחנו משתמשים בה למרות שהיא למעשה מילה לועזית. התרגום של "הילינג" אם ננסה לעברת זאת, הוא למעשה הבראה, ריפוי רוחני, הבאת מזור דרך אנרגיה שעוברת מההילר למטופל. ראה מידע נוסף..
בין אם אתם מורים לחינוך מיוחד, עובדי שיקום וטיפול או שטיפלתם בעצמכם בשיטות כמו CBT ושיטות קוגניטיביות התנהגותיות אחרות – את מודל אפרת אתם ודאי מכירים. יחד עם זאת חשבנו לנכון להזכיר שוב את המודל החשוב הזה עבור מי שעדיין אינו מכיר. מודל אפרת (באנגלית: abcde) הינו ר"ת של אירוע – פרשנות – רגש- תגובה.המודל מציע לנו אפשרות להתבונן בדפוסי החשיבה ובפרשנויות השונות שאנו נוטים לתת לאירועים בחיינו כמו גם לבחון זוויות ראיה ופרשנויות אחרות לאותו אירוע שאליו רובנו מגיבים בדפוסי החשיבה האופייניים לנו עצמנו. ראה מידע נוסף..
בחיינו, אנו מחליפים כובעים ותפקידים שונים לעיתים אף ביום אחד בלבד: הורים, בני זוג, מעבידים, עובדים, אנשי קריירה וכו`.
התפיסה המסורתית שקיימת אצל אנשים רבים עד היום מעבירה תחושה וצורת חשיבה שאומרת ש"בעיות גדולות לוקח זמן לפתור". תפיסה זו נולדה מתוך כך שהטיפולים הרגשיים היו בשלבים התחלתיים יותר שלהם ועדיין לא התפתחו כלים מתקדמים.
סדנאות תרפיה קבוצתית הולכות ונעשות יותר ויותר נפוצות בארץ. אנשים מבקשים ומחפשים להכיר אנשים בעלי תחומי עניין דומים ולחוות בדרך יצירתית חוויה תרפויטית בתוך קבוצה מכילה ומוגנת. אחד המשפטים הנפוצים ביותר שאני מוצאת עצמי אומרת כשאני מנקה את הבית או מסדרת זה "איפה שמתי את ה...". שלוש הנקודות הללו יכולות להיות כל דבר החל ממפתחות וכלה בנייד שלי. ראה מידע נוסף..
"לבז אין שום טענות כלפי עצמו.
כולנו עוברים משברים בחיים, כולנו היינו פעם באותה מערה חשוכה שלא תמיד ידענו איך לצאת ממנה. עד כמה יש לנו יכולת לייצר חוסן נפשי בעת אירוע משנה חיים או כשהנפש דואבת? עד כמה אנו יודעים ויכולים לחזק עצמנו באמצעות משאבים וכוחות שיש בתוכנו? "החיים מצחיקים אז צוחקים" אמרו פעם הגששים. זה אכן נכון שלפעמים החיים יכולים להיות אבסורדים אבל לא תמיד הם מצחיקים אותנו, אולם שימוש בהומור אכן יכול לעזור ולהקל עלינו במצבי משבר, בעת כעס וחרדה וקושי, לאמץ זווית ראיה הומוריסטית על עצמנו ועל החיים וכך לנסות להפחית מעט את תחושת הכובד והקושי שאנו חווים. ראה מידע נוסף..
|
|||||||