מאמרים וכתבות
יצירת קשר
קוד אבטחה:

מאמרים וכתבות

מציג 49 עד 64 מתוך 203 נושאים.
« 2 3 4 5 6 »

אמנם כתבנו בעבר על הפרעת איישיות נרקסיסטית אבל לאחר שהוזמנתי לכנס בנושא התמודדות הקורבנות עם התופעה חשבתי לנכון לכתוב עליהן. על מי שעברו זאת בעצמם כקורבנות וההשלכות הנפשיות המרחיקות לכת על אביוז כזה.

ראה מידע נוסף..

י"ש מספיק פרחים לאלו שרוצים לראות אותם"


ימימה אביטל זצ"ל


לפני שנים, ישבה אישה צנועה ספונה בביתה והכתיבה לתלמידותיה בקולה את תורת הנפש והלימוד כיצד להתחבר לעצמנו, כיצד לגלות בתוכנו את האור, כיצד לייצר תיחום בין עומס למיותר.



ראה מידע נוסף..

וְחָזַרְתָּ מִשָּׁם אִישׁ אַחֵר -

קְלִיפָּה עֲצוּבָה וְרֵיקָה

לֹא הָיִיתָ צָרִיךְ לְדַבֵּר

לִפְעָמִים מַסְפִּיקָה הַשְּׁתִיקָה

הָעֵינַיִים שֶׁלְּךָ הֵן שְׂדֵה קְרָב

פָּגָזִים חוֹרְקִים וְשׁוֹרְקִים בַּחוֹלוֹת

כְּאֵב שֶׁעוֹלֶה עַל גְּדוֹתָיו

וְנִפְתָּח כְּמוֹ תָּמִיד בַּלֵּילוֹת

וְהַצְּעָקוֹת מֵהַסִּיּוּט הָאַחֲרוֹן

גִּילּוּ לִי אֶת כָּל הָאֱמֶת -

לֹא צָרִיךְ לַחְזוֹר מִמִּלְחָמָה בְּאָרוֹן

כְּדֵי לַחְזוֹר מִמֶּנָּה מֵת.

(מִלְחָמָה / נֹעַם חוֹרֵב)

ראה מידע נוסף..

אירועי חיים שונים יכולים לייצר חוויה משברית קשה ואפילו לעיתים טראומטית (בהתאם לאישיות ומידת הרגישות של האדם):

אנחנו נוטים לחשוב בהקשר למילה הקשה הזו על אביוז והתעללות מינית, אלימות, הזנחה

אבל אירוע טראומתי יכולים להיות גם נידוי, חרם קשה על נער בכיתה , מחלה פיזית, גירושין ועוד.


ראה מידע נוסף..

"כן, היה זה לא טוב, היה רע לתפארת

אבל טוב שנפגשנו בליל מלילות

אם יהיה זה שנית - אל יהיה זה אחרת

רק אותה אהבה עניה וסוררת

באותו מעילון עם אותו ציץ הורד

באותה השמלה הפשוטה משמלות

אם יהיה זה שנית אל יהיה זה אחרת

יהיה כך, כך יהיה אות באות"

ראה מידע נוסף..

בעקבות המצב הביטחוני, החלטנו הפעם לכתוב על התמודדות עם פחדים.

פחד הוא מנגנון נפשי הישרדותי חשוב. זהו מנגנון נפשי מולד והישרדותי חשוב המתריע על כל איום קיומי ממשי הנשקף לחייו של אדם. בניגוד לחרדה, בה לאיום אין לרוב זיקה לסכנה כלשהי בהווה,

גם בעת פחד כמו במצבי חרדה, יכול להופיע כשהוא מלווה בתסמינים פיזיולוגיים (דפיקות לב, זיעה קרה, גוף מתוח, קושי לישון) וגם נפשית. פחד הוא חלק בלתי נפרד מחייו של אדם, ומטרתו להזהיר את האדם. לעומתו חרדה, הינו פחד שאינו תלוי במציאות או סיטואציה כלשהי במציאות הקיימת.


ראה מידע נוסף..

ראיון עם פנינה לוי - ייעוץ משפחתי והדרכת הורים

מהם גבולות? מדוע אנחנו זקוקים להם? מדוע הם חשובים כל כך בחיינו?

תארו לכם שלא היו לנו גבולות. מה היה קורה? ילדינו היו אוכלים שוקולד ובמבה ללא הגבלה ולוקים בבריאותם, בני הזוג  והחברים  מאפשרים לעצמם לעשות כל דבר העולה על דעתם מבלי שנגיב, מה היה קורה לנו אז? סביר להניח שהיינו בולעים הכל ואז אחרי כמה חודשים מתפוצצים, עוזבים או מגיבים בכעס לא צפוי. 

הגבולות חשובים לא רק לאדם המציב אותם, אלא גם למי שאנו  מציבים אותם בפניו. להציב גבול בפני מישהו אינו מעשה שנובע מכעס אלא מתוך רצון לגיטימי  להגן על עצמנו ולפעמים גם על האחר שמנסה לפרוץ את הגבולות שלנו.


ראה מידע נוסף..

"בְּרֵאשִׁית בָּרָא אֱלֹהִים אֵת הַשָּׁמַיִם וְהָאָרֶץ. וְהָאָרֶץ הָיְתָה תֹהוּ וָבֹהוּ וְחֹשֶׁךְ עַל פְּנֵי תְהוֹם, וְרוּחַ אֱלֹהִים מְרַחֶפֶת עַל פְּנֵי הַמָּיִם, וְיֹאמַר אֱלֹהִים:"וַיְהִי אוֹר"! וַיְהִי אוֹר וַיַּרְא אֱלֹהִים אֶת הָאוֹר כִּי טוֹב וַיַּבְדֵּל אֱלֹהִים בֵּין הָאוֹר וּבֵין הַחֹשֶׁךְ וַיִּקְרָא אֱלֹהִים לָאוֹר יוֹם וְלַחֹשֶׁךְ קָרָא לָיְלָה. וַיְהִי עֶרֶב וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד".


ראה מידע נוסף..

לפני שנים בהיותי סטודנטית צעירה, הגיעה המרצה לכיתה כשידיה עמוסות מראות שונות. מראות פשוטות שניתן לקנות בכל בית. היא חילקה לנו אותן בנדיבות.

ומיד הוצאנו את כלי האיפור, צחקקנו למול המראה, ליטפנו אותה. אולי אפילו התאהבנו בה קצת..


ראה מידע נוסף..

עיוותי חשיבה פועלים לעיתים באופן עקבי מאוד בכיוון מאוד מסוים. לעיתים באופן אוטומטי כל כך שאנחנו לא תמיד שמים לב לכך שהם עברו במוחינו. כשמחשבות אלו שליליות ומוטות הן עשויות להפוך לעיוותי חשיבה. אנחנוו לרוב נוטים להזדהות ולהאמין בהן. לקבל אותן מבלי לשפוט או להרהר בהן. אהרון בק אבי הפסיכולוגיה הקוגניטיבית היה בין הראשונים ששם לב לכך שאנשים הסובלים מדיכאון למשל חווים גם התמודדות עם עיוותי חשיבה. קיימים לדבריו כ 10 סוגים של עיוותי חשיבה, אנו לא נסקור פה את כולם, אלא נביא את החשובים ביותר, מאחר והמאמר מתמקד בעיקר בפתרונות לעיוותי החשיבה ופחות באינפורמציה.

ראה מידע נוסף..

נכון שאין לאף אחד מאיתנו מטה קסמים להעלים כאב, דיכאון, קושי נפשי או מצבים אקוטיים אחרים, אבל מסתבר קיימים חמישה קריטריונים שאם הם מיושמים, יש סיכוי טוב לאדם להרגיש יותר טוב, להקל על דיכאון מג`ורי ודיסתימיה להתמודד עם תחושת ערך עצמי נמוכה.

ראה מידע נוסף..

"כשאמא הלכה לאיבוד"

לכמה מאיתנו קרה בילדותנו, שהלכנו עם אמא או אבא למקום הומה אדם (ים, פארק, גן שעשועים) וברגע של הסחת דעת הפנינו את ראשנו למקום אחר וגילינו שאיבדנו אותם פתאום.


ראה מידע נוסף..