מאמרים וכתבות
יצירת קשר
קוד אבטחה:

מאמרים וכתבות

מציג 64 עד 79 מתוך 203 נושאים.
« 2 3 4 5 6 »

"כשאמא הלכה לאיבוד"

לכמה מאיתנו קרה בילדותנו, שהלכנו עם אמא או אבא למקום הומה אדם (ים, פארק, גן שעשועים) וברגע של הסחת דעת הפנינו את ראשנו למקום אחר וגילינו שאיבדנו אותם פתאום.


ראה מידע נוסף..

מהי אימפולסיביות?

אימפולסיביות היא התנהגות המאופיינת בפעולה ובדחפים לתגובתיות ללא מחשבה תחילה.

פעמים רבות אנו מגיבים באופן אימפולסיבי, כאשר מישהו מדגדג אצלנו סיפור כלשהו שאנו סוחבים איתנו (לעיתים אף מהילדות המוקדמת). כשאדם קרוב משקף לנו משהו בתוכנו שאנו מספרים לעצמנו שוב ושוב ונחווה כנרטיב שאנו מאמינים בו – אנו עשויים להגיב בכעס, בהתגוננות ואף להשליך את אותו נרטיב על האדם האחר.

ראה מידע נוסף..

כמעט כולנו מכירים את החוויה הזו. פתאום משהו מתכווץ בפנים. אנו חווים תחושת כאב רגשי שיכול להתבטא גם בכאב פיזי או בתחושת מועקה גופנית באזורים שונים בגופנו (דקירה בחזה, כאב בחזה, כאב בפנים, תחושת עומס גופנית במקומות שונים)

ראה מידע נוסף..

כולנו מכירים את מצבים בהם אנחנו זקוקים למעט זמן לעצמנו. לא מתחשק לנו לראות אף אחד ובא לנו פשוט להתכנס פנימה ולהיות קצת לבד עם עצמנו

אצל רובנו המצבים הללו חולפים כעבור יום יומיים (במידה ולא מדובר בסוג של דיכאון) ואז אנחנו מרגישים שמילאנו את המצבר ואנחנו יכולים לחזור לחיים, לראות אנשים, לצאת, לשמוח.


ראה מידע נוסף..

שתי נשים עייפות ישבו לחכות לאוטובוס שבושש להגיע. הן חיכו שעה, שעתיים, אבל האוטובוס לא נראה באופק.

אגלי זיעה נטפו על חולצות הנשים. אחת מהן נאנחה אנחה עמוקה והביטה בשעונה, זה אבוד, אמרה לאישה השנייה. הוא כבר לא יגיע היום. האישה השנייה שתקה. היא הסבה מבטה מהמקום אליו אמור היה האוטובוס להגיע, ומיקדה את מבטה אל הבניין שמעליה. האישה המיואשת שלידה אמרה : זהו, כבר לא יגיע היום, קמה ממקומה, ופנתה ללכת.


ראה מידע נוסף..

אנו באים לעולם הזה מבלי להבין למה. כשאנו עדיין ילדים, אנו חווים את הורינו ככל יכולים. דמויות שקרובות מושג האלוהות אותה ישות בלתי נראית, שאנו מחפשים כל הזמן בבגרותנו.


ראה מידע נוסף..

איך נראים ימיהם של מלווים תעסוקתיים בתחום בריאות הנפש? מהם האתגרים המלווים אותם? מהן החוויות הרגעיות שנוטעות בהם כוחות? ליאת גורן מאמנת תעסוקה שיקומית: ”הבוקר שלי מתחיל ביזמות בחיפושי עבודה עבור מתמודדי הנפש ובניית תכניות עסקיותאני מגיעה לביתם של המתמודדים או נפגשת איתם בבתי קפה ובמשרדים ובונה איתם את כל התכניות. תכניות עסקיות, כלכליות.


ראה מידע נוסף..

במשך חצי שנה הקפידה דגנית להגיע לפחות שלוש פעמים בשבוע לאשפוז יום, לאחר שהרופא שלה המליץ לה על כך בעקבות דיכאון מתמשך. בתחילה לא היה לה פשוט, אבל בהדרגה, עם הזמן הכירה אנשים חדשים, למדה להבין שהיא לא לבד בחוויות שהיא חווה, דיברה, שיתפה, הקשיבה, ונכנסה לקבוצות ציור ואמנות. לאחר שלושה חודשים חזר הניצוץ בעיניה, היא הצליחה לחייך ולצחוק. מצבה הוטב עד כדי כך שמצאה עצמה יום אחד חווה שמחה אמיתית, כזו שגורמת לרטט נעים ומחמם להתפשט בכל הגוף.


ראה מידע נוסף..

אחד הדברים היפים שקיימים בישראל ולא קיימים (עד כמה שידוע לי ברוב מדינות העולם הוא סל שיקום למתמודדי נפש.

מהו סל שיקום?

סל שיקום הינו סל המכיל בתוכו שירותים שונים הניתנים למתמודדי נפש. מתוקף "חוק שיקום חולי נפש בקהילה".

מי זכאי לסל שיקום?

כל מי שהוכרו לו לפחות 40% נכות מביטוח לאומי על רקע נפשי.

ראה מידע נוסף..

לאחר כחצי שנה שבה שהה רונן במיטה, מבלי אפשרות לקום כמעט, כשחוץ ממעברים קצרים מהמיטה לספה, לא הצליח לעשות כלום, פתאום קרה משהו מדהים. הוא הבחין בכך שהוא כבר מסוגל לחייך לפעמים, שהוא מסוגל לחוש שמחה.

פתאום חזר החשק. הרצון לתקשר. מדי פעם אפילו מצא עצמו למרבה הפתעתו, מספר גם הוא בדיחה מצחיקה וצוחק בקול.


ראה מידע נוסף..

רוב שעות היום שכבה אירה במיטתה ולא הצליחה להתרומם. מדי פעם ניגשה למקרר לאכול משהו מתוק, אבל אז מיהרה לחזור למיטתה, בהתה מעט בקיר המחוספס שלידה ונרדמה.

אבל אז במפתיע, התעוררה מצלצול הנייד שלידה. זו הייתה חברה שלא ראתה זה זמן רב. החברה, ששמעה על מצבה, הביעה דאגה וביקשה להגיע לביקור.

בבת אחת, כמו במטה קסמים, השתפר מצב רוחה של אירה. היא נשאה את רגליה הכבדות לאמבט, התקלחה ואף הצליחה להתאפר מעט.

כשהגיעה החברה, עמוסה בתבשילים ומתנות, נדהמה למצוא את אירה מחייכת אליה, מפטפטת, נזכרת בדבר מה מצחיק שקרה לה פעם.

חברתה של אירה הרגישה מרומה. "זו לבטח מניפולציה", חשבה לעצמה. "היא עושה זאת רק כדי לקבל תשומת לב".

החברה הטיחה בפניה של אירה מילים קשות. "את מתנהגת כתינוקת מפונקת", הפטירה בפניה של אירה בכעס ועזבה.

מצב רוחה של אירה העכיר. היא חזרה למיטתה ולא יצאה ממנה עוד במשך ימים שלמים.


ראה מידע נוסף..

 

בחגים קצת קשה לנו לפעמים. המטפלים אינם, החופש מהעבודה לפעמים ארוך מדי, והבדידות והקושי יכולים להציף ולהקשות.

לא לכולנו יש מעגל חברים או משפחה שניתן לבקרם בחגים, אם אנחנו מאושפזים במקום כלשהו, התחושה יכולה להיות אף קשה יותר.

לקראת ראש השנה, וכדי שתרגישו אולי קצת פחות לבד, הנה כמה מקומות במדיה שניתן לכתוב בהם, לפרוק, לקבל נחמה, להכיר אנשים חדשים ולהרגיש קצת פחות לבד.

יש המון קבוצות בעולם הווירטואלי שנפתחו עבור ולמען מתמודדי נפש. השתדלנו לבחור עבורכם בקבוצות מובילות הידועות כאיכותיות במיוחד.


ראה מידע נוסף..