מתחילת דצמבר 2008 החיים שלי קיבלו איזה סוויץ`. הסכיזופרניה יצאה ויחד איתה המאניה דיפרסיה. תמיד ב-8 השנים הללו יש לי 2 חיילים שאני זוכר טוב, מה זה זוכר טוב? זוכר מושלם! אני זוכר את הרגע שהם השפילו אותי והרימו עליי יד כיאלו זה קרה לפניי שניה.
אני אחזור אחורה ברשתוכם:
ב- 19.11.2008 בשעה 7:30 בבוקר בתחנה המרכזית חוף הכרמל התגייסתי! התגייסתי לחטיבת כפיר, החטיבה שכל כך רציתי להיות בה. כל כך רציתי להיות לוחם! כל כך! הייתי מתאמן שעות ולמרות שהקב"א שלי הייתה נמוכה רציתי כל כך להיות לוחם! הייתי מורעל! מהבוקר עד הערב הייתי קורא על לוחמים ורואה סרטים \ סדרות על הצבא. כשהגעתי לפלס (בסיס טירונות של כפיר) הייתי מאוד נרגש, הגעתי אל לביא הגדוד שכל כך רציתי להיות בו. בשבוע השלישי שם קיבלתי התקף קטטוני (פריז), הייתי קפוא בחדר בלי יכולת לזוז במשך שעתיים ואף אחד לא הבין מה יש לי, כולל אני עצמי.
בלוג |
שיחת סלון עם שחר פחימה, זיו דיין ועדי פז רזגן בנושא דילמות סביב נטילת טיפול תרופתי. חוויות אישיות ומקצועיות בנושא. ראה מידע נוסף..
2 לפנות בוקר.
יש לי אח חולה נפש ומכור, הוא מוגדר כסכיזופרן ומכור לטינר. אין מודעות בארץ לדבר הזה בכלל, שמישהו מסניף טינר, זה סם זול שמוכרים ב20 ש”ח בטמבוריות. מאז אמי נפטרה לפני כשנה הוא התגורר לבד בדירתה, בהזנחה גמורה, בתנאים מחריפים של תברואה, הוא הכניס לדירה נרקומן שלאט לאט ניסה להשתלט על הדירה ויום אחד כמעט שרף אותה. זה היה בתחילת ספטמבר, ביום הזה החלטתי לקחת אותו אל ביתי. נשמע כמו התחלה של סיפור מאוד מרוחק, אבל זה כאן ועכשיו, משתלט על חיי. לקח לי המון זמן לרשום אותו, כי הוא מאוד אישי וחושפני.
ראה מידע נוסף..
אני רוצה לספר לכם קצת על חיי. על ההתמודדות שלי עם המחלה הקטלנית: דיכאון. בהמשך לסרטון הקודם "איך משיגים סל שיקום?", נכנס הפעם לתוך הסל ונדבר על השירותים המגוונים שניתן לקבל וטיפ אחד קטן למתמודדים לפני וועדות סל שיקום, תמי רוזן ועדי פז-רזגן עובדות סוציאליות במקצוען מדברות ומסבירות. צפייה מהנה! ראה מידע נוסף..
מאיר קם בבוקר שאחרי יום העצמאות. התרגשות גדולה מציפה אותו. ליבו פועם בחוזקה: היום הוא יוצא לראיון עבודה. בשעה שמונה וחצי בבוקר נקבע הראיון ויש להגיע כמה דקות לפני ליתר ביטחון. בחודש שעבר נקבע לו שיקום מקצועי, שחלק ממנו הוא מושג שמוכר לאנשים מתמודדים כ- השמה נתמכת. יש חברות השמה שמלוות את האדם בעל הצרכים המיוחדים בקבלה לעבודה, התאקלמות בסביבת העבודה, יצירת קשרים, וכל אדם- עולם ומלואו, ואותו עובד השמה מכיר עם הזמן את האדם אותו הוא מלווה, ומבין את קשייו.
איך זה לחיות עם שתי מחלות נפש?
שעת בוקר מוקדמת ואני כותבת לך, מנסה להבין איך לנסח בזהירות, איך לא להכאיב, הכאב שלך גם כך מספיק גדול. בפעם האחרונה שביקרתי אצלכם, היית במצב לא טוב. דיברת המון על אובדנות, על כך שאינך יכול יותר, דיברת על סבל בלתי אפשרי, דיברת על הכפייתיות שלא נותנת לך רגע אחד של שקט, ובעיקר דיברת על כך שאף אחד לא רואה אותך, שאתה לא ברור לאחרים. דיברת הרבה על כך שאתה לא מצליח לתקשר עם אנשים אחרים, שאין לך חברים.
ודאי כבר שמעתם את המשפט.. `אוכל הוא לא רק אוכל`. מעבר לתפקיד הבסיסי שלו להזין את הגוף, אוכל הוא בית, משפחה, זיכרונות, ריחות, טעמים, מגע, נחמה מתוקה (או מלוחה..). אנשים מסוימים רואים בו אויב, ועבור אחרים – הוא סמל לשפע ושמחה. לאכילה יש משמעות קיומית, חברתית ותרבותית. אנחנו לא אוכלים רק כדי להזין את הגוף אלא גם את הנפש. אכילה יכולה לנבוע משעמום, חוסר מעש ועצבנות. שחר פחימה, זיו דיין ועדי פז רזגן בשיחת סלון נוספת על חוויות מהעולם הפנימי בזמן התקף פסיכוטי. שיחה מרתקת בה שחר וזיו משתפים אותנו מעולמם האישי ומנסים לתאר עד כמה שניתן מה התקף פסיכוטי, מה שומעים, רואים ומרגישים. בנוסף, שחר וזיו מספרים לנו איך הם מתמודדים ביום יום עם שמיעת הקולות, כיצד הם מתפקדים טוב למרות שהקולות לא פוסקים. ראה מידע נוסף..
מהו התהליך הנכון לקבלת סל שיקום? רבים מהמתמודדים ומשפחותיהם שואלים אותנו לא פעם כיצד מקבלים סל שיקום. מי אמור לעשות את הפניה הראשונית ? האם כל אחד יכול לקבל סל שיקום? מי אנשי הקשר במשרדי הממשלה שאליהם אנחנו צריכים לפנות? תמי רוזן - מנהלת מקצועית ועדי פז-רזגן - מנהלת הוסטל מסבירות על התהליך החשוב כל כך.
היכנסו לדף הפייסבוק של קבוצת פרויקטים שיקומיים עשו לנו לייק ותוכלו ליהנות מתכנים ייחודיים ומעניינים בתחום בריאות הנפש: שידורים חיים, מאמרים וכתבות עדכניות, ישנה אפשרות לשאול שאלות ולקבל תשובות מיידיות. נשמח לראותכם אצלנו בדף.
ראה מידע נוסף..
אני לא משתתף, הכריז גבר מבוגר בן כחמישים, אני רוצה לצאת החוצה לעשן. גם אני לא, הצטרפה מישהי אחרת, אישה נאה, רזה גם היא נושקת לחמישים. גם אני לא, נשמעו עוד קולות מסביב, רוצים החוצה. לעשן. לשתות קפה. לא רוצים סדנא. אריאלה, אישה בת 30, מצאה עצמה שוכבת במיטה במשך חודשים רבים בלי יכולת לקום ולתפקד, פעם בכמה ימים הצליחה למצוא כוחות ולקום להכין אוכל, לנקות את הבית, אבל אז הייתה חוזרת מיד למיטה ומסרבת לקום שוב. בן זוגה היה חסר אונים. כמעט כל מה שניסה לעשות כדי להוציאה מהמיטה נכשל: מילות אהבה ומשפטים סוגסטיביים על כך שהיא מוכשרת ומדהימה, קריאת מאמרים בנושא, השמעת שירים עליזים, הזמנת מטפלים אלטרנטיביים, עיסויים וטיפול בשיאצו ומחטים. ראה מידע נוסף..
מילדות תשוקתי הגדולה ביותר הייתה לריקוד. אני זוכרת את עצמי כבת חמש בערך, עורכת מופעים בבית להורים שלי, לחברים שלהם, רוקדת ורוקדת ומתמוגגת מעוצמת המוסיקה והגוף שלי שמרחף לו והעיניים שננעצות בי, אני חשה בכל גופי ניצוצות של התפעלות בעיני הצופים שמבליחות למולי.
|
||||||||