זוהי צורת השילוב האופטימלית של דייר בקהילה במסגרת סל שיקום. המגורים בדיור מוגן מציבים בפני הדייר, בין אם מקבל שירות כבודד ובין אם גר בדירת שותפים, אתגרים יומיומיים ונורמטיביים העומדים בפני כל אדם היוצא לחיים עצמאיים. נושאים רבים עומדים על הפרק בעבודה עם דיירי הדיור המוגן: התנהלות עם תקציב, מציאת עבודה, תחזוקת משק הבית בדירה (קניות, בישול, נקיון), אינטראקציה עם השותפים בדירה ומול גורמי חוץ בקהילה, בניית חיי חברה ומציאת זוגיות. כל זאת לצד ניהול המחלה: אחריות הדייר לשתף פעולה עם הצוות, ליטול טיפול תרופתי ולהיות במעקב פסיכיאטרי רצוף, התמודדות עם הסטיגמה והדרכים להפחתת הסטיגמה העצמית וכו`. הצוות המבקר בדירה כולל מתאמת טיפול ומדריכה שיקומית המגיעות מספר פעמים בשבוע למספר שעות ומלוות את הדייר בתהליך. דייר הנעזר בצוות הדיור המוגן בבניית תוכנית השיקום שלו וביישומה, וכמו כן משכיל להיעזר בגורמים בקהילה המלווים אותו, כגון המרפאה בה הוא נמצא במעקב פסיכיאטרי, או המתאמת מליווי צנ"שים ועוד , יגביר את סיכוייו להצליח בתוכנית ההחלמה שלו.
דירה מוגנת דירת חברה או דירת שותפים נוצרה כחלופה לאחת מהשתיים 1. יצירה של דירה – שילובם של 3-8 משתקמים מהקהילה או מבית החולים בדירה. התהליך כולל קבוצת הכנה, מציאת דירה, טיפול בזכאות שכר דירה וכד`. 2. הוצאת דיירים מהוסטל לדירה מוגנת, כחוליה נוספת בתהליך השיקום.
דיור מוגן לבודדים דייר המתגורר בביתו, לעיתים עם משפחתו (ילד להורים או אחים או בעל ואישה או הורים ל...), יכול לקבל בביתו שירות של דיור מוגן לבודדים.
רמות ליווי של דייר:
מרגע שנתקבלה החלטה בועדת סל שיקום עבור דייר לקבלת שירות של דיור מוגן, הועדה קובעת איזו רמת ליווי יקבל הדייר, רמת הליווי מגדירה את האינטנסיביות של הליווי. בכל מקרה הליווי אינו אינטנסיבי כמו בהוסטל ואינו כולל את שעות הלילה. לרוב מדובר במספר שעות שבועיות של ליווי איש מקצוע ומדריכה.
מסגרת הדיור המוגן נותנת מענה לאנשים המתמודדים עם מחלה נפשית המתגוררים בביתם בקהילה ומוכרים ע"י סל שיקום. כמו כן המסגרת נותנת מענה לאנשים המתמודדים עם תחלואה כפולה.
מסגרת הדיור המוגן נותנת מענה לאנשים המתמודדים עם מחלה נפשית המתגוררים בביתם בקהילה ומוכרים ע"י סל שיקום. כמו כן המסגרת נותנת מענה לאנשים המתמודדים עם תחלואה כפולה.
למי מתאימה המסגרת: דיור מוגן \ דיור נתמך לבודדים מיועד עבור אנשים המתמודדים עם מחלה נפשית ולהם לפחות 40% נכות נפשית שעברו ועדת סל שיקום ואשר מעוניינים להימצא בתהליך שיקום ולפתח כישורים שנפגעו עקב המחלה. המסגרת מתאימה לאנשים המתגוררים בביתם או עם בני משפחתם וזקוקים לליווי של עו"ס ומדריך שיקומי. בחודשים הקרובים מתוכננת להיפתח דירה קבוצתית לגברים מהמגזר החרדי.
ראה מידע נוסף..
שם המנהל:חנן טסקר טלפון: 08-9467892 פקס: 08-9467822 אימייל:rechovot1@kidumpro.co.il כתובת: הרצל 182 רחובות (קומה 4)
למי מתאימה המסגרת:
לבעלי סל שיקום הזקוקים לליווי של צוות דיור בביתם או במסגרת דירה מוגנת
שם המנהל: רחלי סיבוני-קיירה טלפון: 08-8569795 אימייל:rachel@shelpro.co.il כתובת: רח` רמב"ם 4, אזור ב` אשדוד
למי מתאימה המסגרת:
המתמודדים עם מחלה נפשית, אשר מוכרים במוסד לביטוח לאומי כבעלי 40% נכות לפחות ומקבלי קצבת נכות, עברו וועדת סל שיקום, ואשר מעוניינים להימצא בתהליך שיקום ולפתח כישורים שנפגעו עקב המחלה.
שם המנהלת: ולריה בולשינסקי טלפון: 03-6850387 פקס: 03-6850349 אימייל:valeriya@shelpro.co.il כתובת: לה גארדיה 7, תל אביב
למי מתאימה המסגרת:
דיור מוגן מתאים למתמודדים, המעוניינים לקחת חלק בתהליך שיקומי ולהניע שינויים רצויים בחייהם בעזרת הצוות השיקומי- מתאם טיפול ומדריך שיקום. השירות מיועד לאנשים המתגוררים בדירות עצמאיות בקהילה או בדירות קבוצתיות של חברת קידום. השירות ניתן לזכאי סל שיקום, ולמתמודדים המופנים לשירות דיור מוגן דרך משרד הביטחון
למי מתאימה המסגרת:
לאנשים המתמודדים עם מחלה נפשית ולהם לפחות 40% נכות נפשית שעברו ועדת סל שיקום או וועדה של משרד הביטחון. המסגרות מתאימות לאנשים המתגוררים בבתיהם או עם בני משפחתם וצריכים ליווי של עו"ס ומדריך שיקומי (דיור מוגן לבודדים), בנוסף, קיימות דירות קבוצתיות לנשים ולגברים ברמות תפקוד שונות, דירות קבוצתיות לאוכלוסייה החרדית ודירה קבוצתית לאנשים המתמודדים עם מחלה נפשית והתמכרות לסמים ולאלכוהול (תחלואה כפולה).
ראה מידע נוסף..
אימייל:haifa@kidumpro.co.il כתובת: דרך יפו 145 חיפה
למי מתאימה המסגרת:
המסגרת מתאימה לאנשים המתמודדים עם מגבלה נפשית, המוכרים לסל שיקום. השירות במסגרת נותן מענה למגוון רחב של התמודדויות עם הפרעות נפשיות וכן נותן מענה למתמודדים עם תחלואה כפולה- התמודדות עם מגבלה נפשית לצד התמודדות עם התמכרות לסמים או אלכוהול.
ראה מידע נוסף..