על החברה
לקבלת עדכונים מהבלוג
קוד אבטחה:

התמודדות עם הפרעת אישיות גבולית – סיפור על אומץ וגבורה –סשה

2 לפנות בוקר.

אני יושבת בחדר המיון. בפעם החמישית מאוקטובר. שוב ניסיתי להתאבד. ככה זה כשהכול שחור או לבן. אלו הם חייה של בחורה המתמודדת עם הפרעת אישיות גבולית. מסתכלת סביבי. מחוברת למכונת חמצן, אינפוזיה בידי הימנית, בידי השנייה אני אוחזת בקבוק מים, ליד בקבוק המים אני מגלה כפתור חירום ומצוקה. משפשפת את עיני, בוהה שוב ושוב בתקרה. "איך הגעתי למיטה הזו שוב, אחרי כל הנסיונות שלי לעלות מעלה. איך???.
כן, אני מניחה שזו שאלת המיליון דולר, השאלה המהותית אותה כולנו שואלים עצמנו. לאו דווקא אנשים בעלי נטיות אובדניות. גם אתם. אלו שנופלים ומתקשים לקום. אני מביטה סביבי: אישה מבוגרת שוכבת לידי, מבטה אטום, היא כל כך רוצה להשתחרר מבית החולים כבר. ואני? אני רוצה לחזור אל מיטת בית החולים, אולי אפילו אל בית הקברות. מצידי השני שוכב גבר מבוגר, פניו מתעוותות מכאבים. הוא במלחמה נואשת על חייו, והכאבים בחזה משתקים אותו. 
 
ואני? אני שוב מנסה לפגוע בגוף השלם, הבריא שקיבלתי מהיקום העצום הזה. מי אני שאקלקל יצירת מופת? מי בכלל נתן לי את הזכות לסיים את חיי כי קשה לי. כי אני לא מוכנה לצאת מאיזור הנוחות שלי כדי לשנות את המצב? מי אני שמרגישה כל כך רע ששוכחת שיש כאלו שנלחמים על חייהם כל יום מחדש? מי אני שאסכים לעצמי – להרוג את עצמי רק כי אני לא מסוגלת להתמודד עם החיים?
באותו לילה בבית החולים, משהו קרה לי, הבטתי בכל האנשים שנלחמו שם על חייהם ופתאום קיבלתי תובנה חדשה, פרופורציות. לחיות עם הפרעת אישיות גבולית זה ממש לא פשוט. אל תאמינו למי שאומר לכם אחרת. הוא כנראה מעולם לא חווה את הדברים ואת הייסורים, כפי שאתם חווים אותם בכל יום מחדש, בכל שעה ושעה.
 
כל כך קשה להרגיש את הסערות האלו כל הזמן: פעם את חשה נאהבת, פעם לא. פעם טוב לך, ודקה אחר כך רע, לרגע אחד כיף ובשנייה האחרת סבל מטורף. והכל כל כך מבולבל. סערות רגשות ענקית שמתחוללת בתוך הראש שלנו. כן, כפי שציינתי, הכל בתוך הראש שלנו. ההפרעה קיימת ,אבל ניתן לשלוט בה. זה לא משהו פיזי, זה לא ביולוגי, זה משהו שניתן לשלוט בו. הייתי שם במקום הזה, מלאת רחמים עצמיים, מדוכאת כל כך. חשבתי שאף אדם לא יוכל אי פעם להבין את הסבל שלי ואת הקושי. אבל משהו השתנה. הבנתי שהמחלה שלי לא מגדירה אותי. המחלה שלי בלתי נראית. היא קיימת אבל לא מוחשית.
 
 
אני מקבלת המון עזרה פסיכולוגית ותרופתית, אבל יכולה לשלוט בה. אני יכולה להמשיך, לחיות את חיי כרגיל, אפילו בצורה טובה יותר מאנשים ללא ההפרעה. תמיד אמרתי שבאנשים בעלי הפרעה נפשית, יש משהו מיוחד. יש לנו מה שאין לאחרים – לנורמטיביים. יש לנו היכולת האדירה לראות את העולם בדרך שונה, רגישה יותר, מיוחדת יותר. יש לנו נקודת מבט שונה וייחודית לנו. יש בנו הכח להביט בדברים בדרך אחרת, ליהנות מהם כמות שהם בדרך שלנו. אז למה שלא נעשה זאת? למה שלא ניתן לעצמנו חיים בריאים וטובים למרות המחלה הקשה שמלווה את חיינו. למה שלא ניתן לאחרים להיות חלק מהתהליך השיקומי שלנו?

הכול בראש. מתחיל שם ונגמר שם. את יכולה לנצח את זה, וגם אתה יכול לנצח את זה. באמצעות הכלים הנכונים, נצליח להתגבר על כל מכשול אפשרי שקיים בהתמודדות עם המחלה הנוראית הזו, למרות שכשאני חושבת על זה שוב, פתאום היא לא נראית לי כל כך נוראית. פתאום אני מבינה שאולי אנחנו יכולים במקום להילחם בה כל הזמן, לקבל אותה? לקבל אותה באהבה ולתת לה מקום – ולהבין שהיא זו שהופכת אותנו לייחודיים, רגישים. היא חלק מאתנו, נקבל אותה באהבה.
אתם יכולים לבנות חיים טובים עבור עצמכם, אתם טובים יותר ממה שנדמה לכם. הכול בתוך ראשנו. שם הוא מתחייל ושם נגמר.

סשה.
 
 עורכת שיר שוורץ מנחת סדנאות כתיבה אינטואיטיבית לפגועי נפש. עובדת בקבוצת "פרויקטים שיקומיים" המתמחה במתן שירותי שיקום למתמודדים עם מחלות נפש סכיזופרניה, מאניה דיפרסיה, דיכאון, OCD, פיצול אישיות, הפרעה דו קוטבית.
 
חזרה ל->
פוסטים שיכולים לעניין אותך:

בחודש מאי 2024 קידום פרויקטים שיקומיים קיימה הכשרה קצרה בנושא "(כמעט) כל מה שחשוב לדעת על קנביס" בשיתוף פעולה פורה וכחלק מקשרי עבודה משמעותיים עם הרשות הלאומית לביטחון קהילתי, משרד הבריאות- המחלקה לטיפול בהתמכרויות ואילס"ם.

ראה מידע נוסף..
מאמרים שיכולים לעניין אותך:

מאניה דיפרסיה, הידועה גם כדיכאון דו-קוטבי, היא אחת מהפרעות הנפש המורכבות והמשמעותיות ביותר. אנשים המתמודדים עם ההפרעה הזו חווים תנודות חדות במצבי הרוח, שיכולות לנוע בין אנרגיה גבוהה והתלהבות בלתי מרוסנת לבין עצב עמוק וחוסר תקווה. עידית, אישה בשנות ה-30 לחייה, חוותה את התנודות האלו בעוצמה רבה. הסיפור שלה ממחיש את המאבק היומיומי אך גם את הכוח וההתמודדות שנדרשים כדי לחיות חיים מלאים ומשמעותיים למרות האתגרים.


ראה מידע נוסף..

מרכז ייעוץ, הדרכה והכוונה למשפחות של מתמודדי נפש



בני המשפחה ואחרים משמעותיים הם הגורם הקבוע והמשמעותי ביותר המלווה את האדם המתמודד עם מגבלה פסיכיאטרית ולעיתים קרובות גם המטפל העיקרי. לרוב המשפחה היא היחידה שתלווה את האדם לאורך חייו ברגעים היפים והשמחים וברגעים הקשים והכואבים.

ראה מידע נוסף..
***