על החברה
יצירת קשר
קוד אבטחה:

פרופ" גרינשפון מנהל ביה"ח שער מנשה: "רוב חולי הנפש הם הקורבן ולא התוקפן. אלימות יש בכל האוכלוסייה

כמה קל לחברה לומר בהנד ראש על כל אדם שעשה מעשה אלים שהוא "משוגע" או "חולה נפש". פרופ` גרינשפון במאמר למעריב:" יש אנשים שמבצעים פשעים שאינם חולי נפש, כמו הרוצח ממגדל שרצח את אישתו ושני ילדיו. הוא עבר אבחון אצלנו פעמיים והוא אחראי למעשיו ואיננו חולה נפש"

גם בשיחת הסאלון שהתקיימה בפרוייקטים בעמוד האוהדים האחרון דיברנו על הנושא. מדוע לחברה שסביבנו יש נטייה לפטור כל מעשה אכזרי שאדם עושה במילים "חולה נפש". גם בשיחת חברים שנכחתי בה לאחרונה עלה הנושא. אנשים העלו השערה שייתכן והחברה מנסה להכניס למגירות אדם שעושה מעשים אכזריים, כדי להגן על עצמה, כדי לנסות ולתחום לעצמה גבולות?
אבל מה שקורה בפועל שנעשה כאן עוול איום ונורא לאוכלוסיה שלמה שברובה לחלוטין אינה מסוכנת לאחרים. האם אנשים סביבנו מתקשים לקבל את העובדה שאדם שפוי בדעתו לחלוטין יכול להיות אכזרי ומרושע? האם החברה סביבנו מתקשה להבין שאכן קיימת אכזריות מסוכנת גם ודווקא באנשים שפויים לחלוטין? האם היא מנסה להגן על עצמה באמרה שוב ושוב את המילה חולה נפש בהקשר של מעשי אלימות שהדעת אינה סובלת, כדי להרגיע את החרדות מהמציאות המוכחות ומהעובדה שכל אדם, שפוי ורגיל ואחראי למעשיו יכול להגיע למקומות של אכזריות בלתי נתפסת ורוע?

עוד אומר גרינשפון בכתבה החשובה הזו: חובה לבדוק לעומד את כל התהליך ולא למהר להדביק את התווית "חולה נפש", התווית הזו מונעת מחולי נפש שסובלים ממחלה להגיע לטיפול"
 
 
 
 הכותבת שיר שוורץ מנחת סדנאות כתיבה אינטואיטיבית לפגועי נפש. עובדת בקידום "פרויקטים שיקומיים" המתמחה במתן שירותי שיקום למתמודדים עם הפרעות פסיכיאטריות כגון סכיזופרניה, מאניה דיפרסיה, דיכאון, OCD, הפרעה דיסוציאטיבית, הפרעה דו קוטבית.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
חזרה ל->
מאמרים שיכולים לעניין אותך:

"מתאים לך ללכת לסרט אחי"?

"לא עזבו, אין לי חשק - מאז ה - 7 באוקטובר אין לי חשק.

סטנד אפ? הצחקתם אותי

סתם לשבת לקפה? הקפה יהיה מר



זוהי שיחה די שגרתית בימים אלו. אמנם חלק מהאנשים עדיין מבלים, אבל תחושות של חוסר חשק אנהדוניה פשטה בעם מאז ה - 7 באוקטובר.


מה פתאום שאלך להופעה, כשיש שבויים

מה פתאום שאשב לבלות כשיש נרצחים


ראה מידע נוסף..

ימים קשים עוברים עלינו כעת. ימי אופל שלא חווינו מעולם קודם. לא רק הניצולים והחטופים סובלים כעת, אנחנו כולנו חווים הלם, פחד ואפילו אשמה. מהי אשמת השורד?


ראה מידע נוסף..
פוסטים שיכולים לעניין אותך:

אני מסירה את הכובע בפני אותה אישה מבוגרת וכפופה הפוסעת באיטיות ברחוב. ידה הימנית תומכת בגבה להקל את עומס וזרמי כאב פריצת דיסק, אצבעות ידה השנייה מאדימות מכובד משקל של שקיות הפלסטיק העמוסות מזון בדרכה לתחנת האוטובוס להביא אוכל לבני משפחתה.


ראה מידע נוסף..

ראיון עם רותם פאר, מייסדת עמותת לנפ"ש

ומחברת הספר "בית משוגעים"


את השם רותם פאר שמעתי לראשונה כשהצטרפתי לקהילה שהיא מנהלת בפייסבוק. קהילה גדולה שמונה אלפי אנשים שהמשותף לכולם היא ההתמודדות הנפשית עם מחלת נפש. אנשים כותבים ומבקשים תמיכה, ומקבלים המון הכלה וכוחות מחברים מתמודדים אחרים. לקהילה קראה רותם "לוחמי נפש", ביטוי המבקש לשנות את הסמנטיקה של מתמודדי הנפש לנרטיב שונה לגמרי של גבורה אמיתית בהתמודדות עם מחלה נפשית.



ראה מידע נוסף..
***