על החברה
יצירת קשר
קוד אבטחה:

שיטת הריפוי העצמי לפי לואיז היי

האם יכול אדם לרפא עצמו בכוח המחשבה והרצון מכל מחלה? אפילו כזו חשוכת מרפא? סיפורה של לואיז היי, הוא סיפור השראה לכולנו על אישה אמיצה אחת שהחליטה לרפא את חייה בעצמה ויהי מה. הביוגרפיה האישית של לואיז היי לא קלה לעיכול. היא סבלה מהתעללות קשה בילדותה, עברה סבל בלתי נתפס שרק מעטים מאיתנו יכולים לדמיין. היא סבלה מהתעללות נפשית מאביה החורג, בגיל 5 נאנסה בברוטליות על ידי שכן משפחה. בגיל 16, ילדה בת שנמסרה לאימוץ. בשנת 1977 אובחנה כסובלת מסרטן סופני. הרופאים הודיעו לה שאין מה לעשות. רק לחכות לגזר הדין. לואיז היי סירבה לקבלו. זה מה שהם חושבים, אמרה לעצמה. אני חושבת אחרת. כאן התחל המסע המדהים שלה בנסיון לרפא את חייה. והיא אכן הצליחה. לואיז היי הבינה בעצמה את הקשר הסימביוטי בין גוף לנפש. היא העלתה השערה שכל המחלות שלנו קשורות קשר בלתי ניתן להפרדה למצבנו הנפשי. באמצעות טיפול בנפש, חשיבה חיובית, אמונה ואופטימיות, כך האמינה, ניתן לשנות כל דבר בחיינו, גם מחלות סופניות.
הטכניקה של היי עובדת על מדיטציה וחשיבה חיובית הקוראת תיגר על החשיבה השלילית שיש לה השפעות שליליות על בריאותנו הפיזית והנפשית. לדעתה אין זה מספיק לומר מחשבה חיובית פעם ב.. אלא יש לחזור עליה שוב ושוב ללא הפסק עד שתצליח להיקלט בתת המודע שלנו.

לואיז היי מכוונת אותנו לומר כמה פעמים ביום השאות חיוביות – המשפטים חייבים להאמר בהווה, לא בעבר או בעתיד כדי שתת המודע שלנו יתפוס את העובדה שהשינוי מתרחש בנפשנו כרגע, לא בעבר ולא בעתיד. השאות כמו: אני מאושר בחיי, יש לי כל מה שאני צריך, אני נאהב ואוהב, כשהן נאמרות שוב ושוב גם אם אנחנו עדיין מתקשים להאמין בהם, מייצרות לבסוף אמונה חזקה פנימית בתת המודע שלנו, מוטמעות בו וכשתת המודע מגיב לריפוי העצמי שלנו, יש לנו סיכוי טוב מאוד להחלים מהכל.

מה שלואיז היי אומרת הוא כי רוב האנשים אינם מבינים שכל מילה שהם אומרים או חושבים יוצרת מציאות ומהדהדת בעולם. אתם יוצרים את חייכם בעצמכם היא מנסה לומר לנו. לא תמיד אתם מבינים כיצד אתם תורמים בעצמכם ליצירת המציאות של חייכם. המציאות אינה גורל או מזל, היא יצירתכם שלכם ועליכם לאמן את עצמכם לחשיבה שיש בה שליטה ומודעות שהופכת להרגל על איך אנחנו חושבים. להצהיר הצהרות חיוביות על חיינו. כשחשיבה חיובית תהפוך הרגל בחיינו, דברים יתחילו להשתנות. לא בבת אחת, לא מיידית, אבל לאט לאט יתחילו לייצר מציאות שונה שאנחנו עצמנו שולטים בה. אמרו לעצכם שאתם אוהבים את עצמכם, כל יום, היא מייעצת. זה קשה כי אנחנו כל חיינו התרגלנו להשאות שליליות וביקורת עצמית קשה, אבל גם אם זה מאולץ בתחילה זה יתחיל לחלחל במהרה.

ספרה של לואיז היי וכן הקלטות שלה מנסות להדריך אותנו כיצד ליצור השאות חיוביות באמצעות מדיטציה ואמירות מרפאות. טינה, ביקורת ונקמנות לדעתה של היי, הם הרעות החולות שגורמות לנו לחלות פיזית ונפשית, המטרה שלנו בחיים להשתחרר מהן. לשחרר את עצמנו מכעסים מיותרים.

האמירה שלה חשובה וראויה לקשב. אנחנו כל חיינו מנסים לטפל במערכות היחסים שלנו עם אחרים: הורים, אחים, בני זוג, ילדינו. אבל את מערכת היחסים החשובה ביותר – זו שלנו עם עצמנו אנחנו נוטים לשכוח. וזו למעשה מערכת היחסים החשובה ביותר, ברגע שמערכת היחסים שלנו עם עצמנו מתערערת, כל מערכות היחסים האחרות מתערערות גם הן. כשמערכת היחסים שלנו עם עצמנו יציבה וטובה, יהיו לנו כל הכוחות שבעולם לרפא את עצמנו ואולי על הדרך גם לעזור לאחרים?
 
 
מתוך ספרה של לואיז היי, אתה יכול לרפא את חייך, עמ` 16-23

"מחשבותינו באשר לעצמנו הופכות לאמת עבורנו. אני מאמינה כי כל אחד מאיתנו... אחראי באופן מלא על כל דבר בחיינו, הטוב ביותר והגרוע ביותר. כל מחשבה אשר אנו הוגים יוצרת את עתידנו. כולנו יוצרים את חוויותינו באמצעות מחשבותינו ורגשותינו...
אנו יוצרים את המצבים, ולאחר מכן אנו מוותרים על כוחנו באמצעות האשמת האחר בתסכולנו... תת המודע שלנו מקבל כל מה שאנו בוחרים להאמין בו... אמונותיי בנוגע לעצמי ובנוגע לחיים מתגשמות עבורי. .. כאשר אנו צעירים מאוד, אנו לומדים כיצד אנו אמורים לחוש לגבי עצמנו ולגבי החיים באמצעות תגובותיהם של המבוגרים סביבנו... כאשר אנו מתבגרים, יש בנו נטייה ליצור מחדש את האקלים הרגשי של חיי המשפחה המוקדמים שלנו... אנו רוכשים את מערכת האמונות שלנו בשלב מוקדם מאוד בילדותנו, ולאחר מכן אנו מתקדמים במהלך חיינו כשאנו יוצרים חוויות התואמות את אמונותינו. סקרו את מהלך חייכם, ושימו לב כמה פעמים עברתם אותן חוויות עצמן. אני מאמינה כי יצרתם חוויות אלו שוב ושוב, מפני שהם שיקפו דבר מה שבו האמנתם... כל האירועים, אשר חווית במשך ימי חייך עד לרגע זה, נוצרו על ידי מחשבות ואמונות שבהן האמנת בעבר. הן נוצרו על ידי מחשבות ומילים שבהן השתמשת אתמול, בשבוע שעבר, בחודש שעבר, בשנה שעברה... אולם זהו עברך, שהסתיים ונחתם. הדבר החשוב ברגע זה הוא המחשבות והאמונות שבהן אתה בוחר כרגע, מאחר שמחשבות ומילים אלו ייצרו את עתידך. נקודת הכוח שלך היא ברגע הנוכחי, והיא יוצרת את חוויותיך מחר, בשבוע הבא, בחודש הבא, בשנה הבאה, וכן הלאה...גיליתי כי טינה, ביקורת, אשמה ופחד גורמים ליותר בעיות מאשר כל דבר אחר. ארבע תחושות אלו גורמות לבעיות העיקריות בגופנו ובחיינו. רגשות אלו נובעים מהאשמת אחרים ומהימנעות מנטילת אחריות על חוויותינו שלנו.... אם כולנו אחראים באופן מלא על כל דבר בחיינו, כי אז אין איש אשר ניתן להאשימו. כל מה שמתרחש "שם בחוץ" אינו אלא השתקפות של מחשבותינו הפנימיות. אינני מצדיקה את התנהגותם הלקויה של אנשים אחרים, אך אמונותינו שלנו הן שמושכות אלינו אנשים, אשר יתייחסו אלינו בדרך זו
 
  הכותבת/עורכת שיר שוורץ מנחת סדנאות כתיבה אינטואיטיבית לפגועי נפש. עובדת בקידום פרויקטים שיקומיים המתמחה במתן שירותי שיקום למתמודדים עם מחלות נפש סכיזופרניה, מאניה דיפרסיה, דיכאון, OCDDD, הפרעה דיסוציאטיבית, הפרעה דו קוטבית.
חזרה ל->
מאמרים שיכולים לעניין אותך:

"מתאים לך ללכת לסרט אחי"?

"לא עזבו, אין לי חשק - מאז ה - 7 באוקטובר אין לי חשק.

סטנד אפ? הצחקתם אותי

סתם לשבת לקפה? הקפה יהיה מר



זוהי שיחה די שגרתית בימים אלו. אמנם חלק מהאנשים עדיין מבלים, אבל תחושות של חוסר חשק אנהדוניה פשטה בעם מאז ה - 7 באוקטובר.


מה פתאום שאלך להופעה, כשיש שבויים

מה פתאום שאשב לבלות כשיש נרצחים


ראה מידע נוסף..

ימים קשים עוברים עלינו כעת. ימי אופל שלא חווינו מעולם קודם. לא רק הניצולים והחטופים סובלים כעת, אנחנו כולנו חווים הלם, פחד ואפילו אשמה. מהי אשמת השורד?


ראה מידע נוסף..
פוסטים שיכולים לעניין אותך:

אני מסירה את הכובע בפני אותה אישה מבוגרת וכפופה הפוסעת באיטיות ברחוב. ידה הימנית תומכת בגבה להקל את עומס וזרמי כאב פריצת דיסק, אצבעות ידה השנייה מאדימות מכובד משקל של שקיות הפלסטיק העמוסות מזון בדרכה לתחנת האוטובוס להביא אוכל לבני משפחתה.


ראה מידע נוסף..

ראיון עם רותם פאר, מייסדת עמותת לנפ"ש

ומחברת הספר "בית משוגעים"


את השם רותם פאר שמעתי לראשונה כשהצטרפתי לקהילה שהיא מנהלת בפייסבוק. קהילה גדולה שמונה אלפי אנשים שהמשותף לכולם היא ההתמודדות הנפשית עם מחלת נפש. אנשים כותבים ומבקשים תמיכה, ומקבלים המון הכלה וכוחות מחברים מתמודדים אחרים. לקהילה קראה רותם "לוחמי נפש", ביטוי המבקש לשנות את הסמנטיקה של מתמודדי הנפש לנרטיב שונה לגמרי של גבורה אמיתית בהתמודדות עם מחלה נפשית.



ראה מידע נוסף..
***