על החברה
יצירת קשר
קוד אבטחה:

אין חכם כבעל נסיון (עדי פז-רזגן)

העסקת צנ"שים - אין חכם כבעל ניסיון / עדי פז -רזגן

ניהול עסק או ארגון, קטן כגדול, היא משימה לא פשוטה. כך נוכחתי לדעת עם כניסתי לתפקיד. משימה הטומנת בחובה אתגרים רבים ואחריות גדולה בצידם. החל בגיבוש והטמעת חזון רעיוני וערכי על פיו יעבוד הארגון, דרך בניית מערך נהלי עבודה, עבור בקבלת החלטות יומיומית בנושאים כספיים וביצועיים, וכלה בעריכת כיוונון עדין בלתי פוסק של התנהלות הארגון על מנת לוודא שהיא תואמת את מטרותיו ונותנת מענה הולם ללקוחותיו.

עוד למדתי, במהלך הזמן, לגבש לעצמי את הסגנון הניהולי האישי שלי. ככל שהעמקתי לתוך התפקיד התגבשה בי גם ההבנה, כי הארגון שאני מנהלת אינו עומד בפני עצמו. הוא אינו יישות עצמאית, אלא קבוצה של אנשים. אנשים הם המניעים את הארגון, משקיעים בו את זמנם, כוחותיהם, כישרונותיהם, אמונותיהם ואת ליבם. משהבנתי זאת, נתחזקה בי גם ההבנה, שאם אני שואפת להוביל ארגון מצליח, עליי לשאוף גם לגייס לשורות הארגון את האנשים הנכונים לו ביותר, והמתאימים בכישוריהם לדרישות התפקיד. מתוך כך, ראיתי לנכון לבחור אנשים המגיעים עם ניסיון וידע מוקדם בתחום מומחיותו של הארגון, והמעוניינים להתפתח בו מבחינה אישית ומקצועית.
אני מאמינה, כי כל האמור לעיל נכון לכל מנהל בכל ארגון וארגון, אך מקבל משנה תוקף כאשר מדובר במסגרת שיקומית שמטרתה ללוות אנשים המתמודדים עם מגבלה נפשית בתהליך קשה, ארוך ולעיתים אף סיזיפי של החלמה. כמנהלת הוסטל כוללני, אשר בו כשליש מהמועסקים כיום הינם מתמודדים בעצמם, אני מוצאת לנכון כי העסקת עובדים אשר הינם בעצמם צרכני שירותי בריאות הנפש מגשימה את מטרת המסגרת באופן ספיראלי ומרגש, אשר ממנו נתרמים הן הדיירים והן העובדים, שכן תהליך השילוב וההחלמה מתקיים עבור שני הקהלים.
אמנם, העסקת מתמודדים (צנ"שים) הינה מורכבת עבור כל הרבדים בארגון, והיא נוגעת בדילמות שונות כגון ניהול חשיפה של ההתמודדות האישית (האם? מתי? מול מי נכון לחשוף? כיצד לעשות זאת באופן מותאם המשרת את מטרה?), התאמות הנדרשות במסגרת ההעסקה (היקף משרה תואם, ניהול משברים ומניעתם), היכן אני ממוקם ברצף בין משתקם למשקם (התמודדות עם סטיגמה חברתית ועצמית ושבירת מיתוסים, קבלת הדרכה לצורך שימוש נכון בידע האישי – לאו דווקא כרוך בחשיפה) ועוד.
ועם כל זאת, ואולי דווקא לאור כל המורכבות הנ"ל, ניסיוני מלמד, כי עובדים העונים לדרישות התפקיד אליו יועדו במסגרת השיקומית, ואשר להם ידע מניסיון אישי בתחום בריאות הנפש, הינם משאב חשוב מאין כמוהו בעל ערך מוסף, ויש בו כדי להעשיר עד מאד את השיח המתקיים הן בתוך הצוות והן בקרב הדיירים, וכן מכוונים באופן טבעי לתת מענה מותאם, מחזק ומהווה דוגמא לדיירי ההוסטל. ועל כך נתונה להם הערכתי וגאוותי.

(הכותבת הינה עו"ס בהכשרתה, בעלת נסיון של 12 שנה בתחום שיקום בריאות הנפש, משמשת בתפקידה מנהלת הוסטל כוללני "בית לשלום" במתחם ביה"ח שער מנשה. ההוסטל הינו חלק ממערך הוסטלים הפועלים תחת חברת "קבוצת פרויקטים שיקומיים" אשר לה עשרות מסגרות בתחום הדיור בפריסה ארצית, ואחת המובילות באחוזי העסקת צנ"שים במסגרותיה)
קבוצת פרויקטים שיקומיים - הוסטלים, דיור מוגן, בריאות הנפש, מתמודדים
‫#‏המקום_שלך_להרגיש_בבית‬
חזרה ל->
מאמרים שיכולים לעניין אותך:

"מתאים לך ללכת לסרט אחי"?

"לא עזבו, אין לי חשק - מאז ה - 7 באוקטובר אין לי חשק.

סטנד אפ? הצחקתם אותי

סתם לשבת לקפה? הקפה יהיה מר



זוהי שיחה די שגרתית בימים אלו. אמנם חלק מהאנשים עדיין מבלים, אבל תחושות של חוסר חשק אנהדוניה פשטה בעם מאז ה - 7 באוקטובר.


מה פתאום שאלך להופעה, כשיש שבויים

מה פתאום שאשב לבלות כשיש נרצחים


ראה מידע נוסף..

ימים קשים עוברים עלינו כעת. ימי אופל שלא חווינו מעולם קודם. לא רק הניצולים והחטופים סובלים כעת, אנחנו כולנו חווים הלם, פחד ואפילו אשמה. מהי אשמת השורד?


ראה מידע נוסף..
פוסטים שיכולים לעניין אותך:

אני מסירה את הכובע בפני אותה אישה מבוגרת וכפופה הפוסעת באיטיות ברחוב. ידה הימנית תומכת בגבה להקל את עומס וזרמי כאב פריצת דיסק, אצבעות ידה השנייה מאדימות מכובד משקל של שקיות הפלסטיק העמוסות מזון בדרכה לתחנת האוטובוס להביא אוכל לבני משפחתה.


ראה מידע נוסף..

ראיון עם רותם פאר, מייסדת עמותת לנפ"ש

ומחברת הספר "בית משוגעים"


את השם רותם פאר שמעתי לראשונה כשהצטרפתי לקהילה שהיא מנהלת בפייסבוק. קהילה גדולה שמונה אלפי אנשים שהמשותף לכולם היא ההתמודדות הנפשית עם מחלת נפש. אנשים כותבים ומבקשים תמיכה, ומקבלים המון הכלה וכוחות מחברים מתמודדים אחרים. לקהילה קראה רותם "לוחמי נפש", ביטוי המבקש לשנות את הסמנטיקה של מתמודדי הנפש לנרטיב שונה לגמרי של גבורה אמיתית בהתמודדות עם מחלה נפשית.



ראה מידע נוסף..
***