על החברה
יצירת קשר
קוד אבטחה:

השבוע: יום בריאות הנפש העולמי – קריאה למודעות ציבורית וניפוץ הסטיגמה

בשבוע זה, 10 לאוקטובר, יום שני, יצוין יום בריאות הנפש העולמי. יום זה הינו יום מודעות לחינוך, אבחון ותמיכה. הוא צוין לראשונה בשנת 1992 ביוזמת הפדרציה העולמית לבריאות נפש, ארגון בריאות נפש עולמי בו חברים אנשי מקצוע מלמעלה מ- 150 מדינות.
בשבוע זה נרתמים הארגון עצמו כמו גם מתמודדים, מטפלים, בני משפחה ואנשים שהנושא קרוב לליבם , לקריאה לציבור לבוא, להקשיב ולהיפתח לנושא ולהבין מעט יותר, זאת במטרה לצמצם את הבורות, הסטיגמה והפחד הלא מוצדקת בחברה, וכן לעורר מודעות בנוגע להשפעת מחלות ופגיעות הנפש על חייהם של מיליוני האנשים ברחבי העולם: מתמודדים ובני משפחתם.
עמותות שונות, מטפלים, מתמודדים ואנשים אחרים קוראים ביום זה למודעות לכך שחיים ביננו אנשים נפלאים, מוכשרים, חכמים ואינטליגנטיים, הסובלים מפגיעה או מחלה נפשית, שיכולים לתרום לקהילה בהם הם חיים אם רק יתנו להם את ההזדמנות, יקשיבו לקולם ויוענק להם מלוא הקשב והטיפול הפסיכולוגי/תרופתי הנכון.

לכבוד יום זה, בחרנו להציג כמה מיזמים מרתקים ומרגשים שנעשו בעבר על ידי מתמודדים במטרה לייצר בציבור מודעות לנושא ולקרוא לאנשים להבין מעט יותר על מה שעובר על מתמודדים ופגועי הנפש, לא רק בשבוע זה, אלא כל השנה, יום ביומו:

החיים בצד אהוב פגוע נפש

בסרטון וידאו זה, כריס, גבר צעיר כבן 28, מספר על יחסיו עם אנשים המתמודדים עם בעיות נפשיות - הוא מכיר את הנושא היטב מאחר והוא היה מעורב בכמה מערכות יחסים עם נשים שסבלו מפגיעה נפשית, יש לו חברים שסובלים מפגיעה נפשית ואף אנשים ממשפחתו. זה לא קל, הוא מודה. באחת הפעמים זה היה קשה עד כדי כך שהוא עצמו קיבל התמוטטות עצבים ונאלץ לקבל טיפול. קיום כריס מציע למשפחות מתמודדים ולמתמודדים עצמם קורס בו הוא מנסה להסביר וללמד כיצד להתמודד עם אהובים ויקרים בחיינו הסובלים מבעיה נפשית.

https://www.udemy.com/coping-strategies-living-with-a-person-with-mental-illness/?siteID=IJa9ThHB5Nk-IbFYbeniMoXj6mxB0cMqBw&LSNPUBID=IJa9ThHB5Nk

סרטה של טל אילן בוגרת שנקר: מפגשים מהסוג השרלטני
בתערוכת בוגרי שנקר שנערכה לאחרונה בין שאר המיצגים המעניינים, בלט במיוחד סרטה של טל אילן, סרט כבן חצי שעה שכולל בין השאר קטעים של עיזים פועות במדבר, לצד מסדרונות בית מלון ומוזיאונים ובאופן די פרדוכסלי והזוי תמונות אחרות, שונות לגמרי, תמונות של מכוני ייעוץ, מטפלים, מאבחנים, הצעות לטיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי שקיבלה אילן, שחלקם היו מקצועיים וחלקם שרלטנים לגמרי.
אילן מנסה בסרט הזה להציג בפני הצופים את מה שעובר על מתמודד כאשר הוא יוצא למסע חיפוש אחר טיפול ועזרה מקצועית: התנפלות המשווקים המציעים אלטרנטיבות רוחניות למתמודדים כמותה: אפילו מכונים העוסקים בקשב וריכוז חיזרו אחריה. אבל אין לי הפרעת קשב וריכוז, היא מנסה להסביר, "אני סובלת מדיכאון וחרדה ואו סי די", "אה", אומרת היועצת בצד השני , "או קיי, בואי אסביר לך על המחלקה שלנו".
סרט שכפי הנראה הינו מסע לא פשוט ומייגע של מתמודדת התרה אחר עזרה, הקשבה ופתרון. 

http://www.haaretz.co.il/gallery/art/1.3007508

חנוך משתף בקבוצה את סיפורו האישי

חנוך רוזנברג לקח על עצמו לקרב אחרים לסיפורו האישי כמתמודד ונפגע נפש.
לאחר כתיבת סיפורו האישי ופרסומו בספר שהוציא לאור, החל במסע הסברה בקבוצות שונות מול קהל בהם הוא מספר באומץ רב מול קהל כיצד פרצה אצלו המאניה דיפרסיה כאשר לאחר הצבא בעת טיול תרמילאים, לקח סמים שגרמו להתפרצות של פסיכוזה, מאניה ואיבוד קשר עם המציאות.
סמים יכולים להשפיע אחרת על כל אדם, הוא טוען. לחלק מהאנשים זה לא יעשה כלום, הם יוכלו לקחת סמים כל חייהם זאת מבלי שזה ישפיע על מצבם הנפשי כהוא זה, אבל יש אנשים ששימוש בסמים יכול לגרום להם להתפרצות של פסיכוזה, מאניה דפרסיה, הזיות ומחלות נפש אחרות. צפייה בסרטון החשוב הזה שוב מעלה את השאלה האם נכון להקשיב לקולות הקוראים להתיר שימוש בסמים קלים או סמי הזיות כטיפול אנטי חרדתי או אנטי דיכאוני, כאשר מדי יום נשמעים עוד ועוד קולות המספרים על החמרה במצב נפשי או אפילו כפי שקרה לחנוך, התפרצות מחלה בשל שימוש בסמי הזיות? באותו הקשר ניתן לציין גם את כפר איזון שהוקם בתחילת דרכו בעיקר עבור תרמילאים שחזרו מהודו פגועי נפש.

https://www.youtube.com/watch?v=CoYZmKYOg5c
 
חזרה ל->
מאמרים שיכולים לעניין אותך:

"מתאים לך ללכת לסרט אחי"?

"לא עזבו, אין לי חשק - מאז ה - 7 באוקטובר אין לי חשק.

סטנד אפ? הצחקתם אותי

סתם לשבת לקפה? הקפה יהיה מר



זוהי שיחה די שגרתית בימים אלו. אמנם חלק מהאנשים עדיין מבלים, אבל תחושות של חוסר חשק אנהדוניה פשטה בעם מאז ה - 7 באוקטובר.


מה פתאום שאלך להופעה, כשיש שבויים

מה פתאום שאשב לבלות כשיש נרצחים


ראה מידע נוסף..

ימים קשים עוברים עלינו כעת. ימי אופל שלא חווינו מעולם קודם. לא רק הניצולים והחטופים סובלים כעת, אנחנו כולנו חווים הלם, פחד ואפילו אשמה. מהי אשמת השורד?


ראה מידע נוסף..
פוסטים שיכולים לעניין אותך:

אני מסירה את הכובע בפני אותה אישה מבוגרת וכפופה הפוסעת באיטיות ברחוב. ידה הימנית תומכת בגבה להקל את עומס וזרמי כאב פריצת דיסק, אצבעות ידה השנייה מאדימות מכובד משקל של שקיות הפלסטיק העמוסות מזון בדרכה לתחנת האוטובוס להביא אוכל לבני משפחתה.


ראה מידע נוסף..

ראיון עם רותם פאר, מייסדת עמותת לנפ"ש

ומחברת הספר "בית משוגעים"


את השם רותם פאר שמעתי לראשונה כשהצטרפתי לקהילה שהיא מנהלת בפייסבוק. קהילה גדולה שמונה אלפי אנשים שהמשותף לכולם היא ההתמודדות הנפשית עם מחלת נפש. אנשים כותבים ומבקשים תמיכה, ומקבלים המון הכלה וכוחות מחברים מתמודדים אחרים. לקהילה קראה רותם "לוחמי נפש", ביטוי המבקש לשנות את הסמנטיקה של מתמודדי הנפש לנרטיב שונה לגמרי של גבורה אמיתית בהתמודדות עם מחלה נפשית.



ראה מידע נוסף..
***