על החברה
יצירת קשר
קוד אבטחה:

משרד הבריאות ישקול שיטות אימוץ חלופיות לנושא הקשירות

הנושא המדובר רבות בתקשורת של קשירות בבתי החולים הפסיכיאטריים שעלה לכותרות לאחרונה בעקבות סיפורה של נועה, ודובר בו המון בפורומים שונים, בפייסבוק ואף בקרב אנשי מקצוע, עורר הדים . משרד הבריאות החליט לגבש תכנית שבה יצומצמו בהדרגתיות הקשירות בבתי החולים עד להפסקתם המיידית ב 2018.
הצוות המקצועי בבתי החולים נמצא במבוכה לא פשוטה בשאלת הקשירות. מה עושים למשל כאשר אדם נמצא במצב פסיכוטי ומסוכן לעצמו ולסביבה? איך בעצם אמור הצוות המקצועי בבבתי החולים להתנהל ולנהוג מול חולה המצוי התקף קשה ומסוכן לעצמו ולאחרים, ולהגן על עצמו ועל החולים האחרים במחלקה מהתקפה של אדם בעת התקף פסיכוטי מסוכן ופגיעה פיזית?
במשרד הבריאות מדגישים כי מדובר בתכנית שאינה סדורה עדיין, בעקבות המקרה המתוקשר של נועה שנקשרה לימים רבים, יצאה ממשרדו של מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, הודעה לתקשורת על מינויו של צוות היגוי חדש לצמצום ההגבלות המכאניות על מאושפזים פסיכיאטריים. "לקשירה ולהגבלה הפיזית במערכת בריאות הנפש, השפעות שליליות על המטופל והמטפל. "מטרת הצוות כך לפי המנכ"ל "היא להמליץ על דרכים ותכניות התערבות לצמצום עד כדי מניעת ההגבלה המכאנית במדינה". על פי ההודעה נדרש הצוות להגיש את מסקנותיו בבהילות — בתוך חודשיים, עד 1 באוגוסט". יחד עם זאת מהודעה זו של המנכ"ל ניתן ללמוד על מגמה מאוד חיובית של משרד הבריאות המנסה לייצר דרכים חדשות ליעול הטיפול בחולים ורעיונות לשיטות חלופיות לקשירות בבתי החולים.
 
מאמרים שיכולים לעניין אותך:

"מתאים לך ללכת לסרט אחי"?

"לא עזבו, אין לי חשק - מאז ה - 7 באוקטובר אין לי חשק.

סטנד אפ? הצחקתם אותי

סתם לשבת לקפה? הקפה יהיה מר



זוהי שיחה די שגרתית בימים אלו. אמנם חלק מהאנשים עדיין מבלים, אבל תחושות של חוסר חשק אנהדוניה פשטה בעם מאז ה - 7 באוקטובר.


מה פתאום שאלך להופעה, כשיש שבויים

מה פתאום שאשב לבלות כשיש נרצחים


ראה מידע נוסף..

ימים קשים עוברים עלינו כעת. ימי אופל שלא חווינו מעולם קודם. לא רק הניצולים והחטופים סובלים כעת, אנחנו כולנו חווים הלם, פחד ואפילו אשמה. מהי אשמת השורד?


ראה מידע נוסף..
פוסטים שיכולים לעניין אותך:

אני מסירה את הכובע בפני אותה אישה מבוגרת וכפופה הפוסעת באיטיות ברחוב. ידה הימנית תומכת בגבה להקל את עומס וזרמי כאב פריצת דיסק, אצבעות ידה השנייה מאדימות מכובד משקל של שקיות הפלסטיק העמוסות מזון בדרכה לתחנת האוטובוס להביא אוכל לבני משפחתה.


ראה מידע נוסף..

ראיון עם רותם פאר, מייסדת עמותת לנפ"ש

ומחברת הספר "בית משוגעים"


את השם רותם פאר שמעתי לראשונה כשהצטרפתי לקהילה שהיא מנהלת בפייסבוק. קהילה גדולה שמונה אלפי אנשים שהמשותף לכולם היא ההתמודדות הנפשית עם מחלת נפש. אנשים כותבים ומבקשים תמיכה, ומקבלים המון הכלה וכוחות מחברים מתמודדים אחרים. לקהילה קראה רותם "לוחמי נפש", ביטוי המבקש לשנות את הסמנטיקה של מתמודדי הנפש לנרטיב שונה לגמרי של גבורה אמיתית בהתמודדות עם מחלה נפשית.



ראה מידע נוסף..
***