על החברה
יצירת קשר
קוד אבטחה:

איך אפשר לעזור לאנשים הסובלים מאינסומניה?

הורים רבים נוהגים להרדים ילדים קטנים באמצעות טקס מרגיע: אמבט, כניסה למיטה, כיבוי אורות וסיפור מרגיע לפני השינה, זהו למעשה טקס המאפשר למוח לקבל אותות שהגיע הזמן להירגע ולעבור למוד אחר, מוד של הרגעה ושינה. שינה טובה בלילה, כמה אנו כמהים לה, לישון טוב בלילה, אומר לתפקד טוב בבוקר, שינה טובה היא מפתח לתפקוד טוב בבוקר. היא זו שמאפשרת לנו קימה במצב רוח מאושש, מוטיבציה לעשות דברים ואפשרות תיפקוד מקסימלי. רבים מהמתמודדים, בעיקר במצבים של מאניה דיפרסיה או דיכאון סובלים מאוד מהפרעות שינה קשות. כשלא ישנים טוב בלילה, המוח מתקשה לתפקד בבקרים, ואז מדובר במעגל סגור. הדיכאון מופיע בעוצמה גבוה יותר כשלא ישנים, ולעיתים אף נובע כתוצאה מחוסר שינה בלילות.  מחקרים הראו שטיפול באינסומניה אצל אנשים הסובלים מדיכאון, יכול להעלות את אחוזי ההצלחה בטיפול נגד דיכאון ופגיעות נפש אחרות.
אז מה עושים? איך אפשר לעזור לאנשים הסובלים מאינסומניה?
במקרים קלים יותר כאשר הבוקר והלילה מתהפכים, אפשר להעזר במלוטונין, כדור טבעי המאפשר למוח להתרגל למצב של שינה בלילה ועירנות בבקרים. אפשר להעזר גם במדיטציה, קלטות שמע מדיטטיביות, מוסיקה מרגיעה, ספורט יומיומי, תזונה נכונה, ובעיקר שיגרת יום מאוד מובנת – כאשר לקראת השינה מתארגנים לסוג של טקס שינה קצר, הרגעות, אמבטיה חמה, יומן שינה, טקס שינה קצר כאימון ומסר למוח שהגיע הזמן לכבות את המחשבות הטורדניות ולהירגע.
 
 
במקרים קשים בהם טיפול טבעי לא עוזר, ממליצים הפסיכיאטרים לעיתים על כדורים המטפלים בשיכוך חרדות, הרדמה והרגעה ולעיתים גם יפנו את המטופל לטיפול CBT שהתגלה כיעיל גם בטיפול בפרעות שינה. פסיכולוגים רבים מדברים על מה שמכונה: "הגיינת שינה". הגיינת שינה היא למעשה התארגנות לקראת אימון המוח להרדמות. כיבוי האורות, כיבוי הטלוויזיה, טיפול בתסמיני חרדה המקשים על השינה. במידה ומדובר בתסמינים כרוניים של חוסר שינה במשך שבועות רבים, מטפלים ורופאים רבים ממליצים בנוסף לטיפול, גם על שליחת המטופל למעבדת שינה, על מנת לשלול קיומם של תסמינים פיזיים המקשים על השינה הרציפה.

 
חזרה ל->
מאמרים שיכולים לעניין אותך:

"מתאים לך ללכת לסרט אחי"?

"לא עזבו, אין לי חשק - מאז ה - 7 באוקטובר אין לי חשק.

סטנד אפ? הצחקתם אותי

סתם לשבת לקפה? הקפה יהיה מר



זוהי שיחה די שגרתית בימים אלו. אמנם חלק מהאנשים עדיין מבלים, אבל תחושות של חוסר חשק אנהדוניה פשטה בעם מאז ה - 7 באוקטובר.


מה פתאום שאלך להופעה, כשיש שבויים

מה פתאום שאשב לבלות כשיש נרצחים


ראה מידע נוסף..

ימים קשים עוברים עלינו כעת. ימי אופל שלא חווינו מעולם קודם. לא רק הניצולים והחטופים סובלים כעת, אנחנו כולנו חווים הלם, פחד ואפילו אשמה. מהי אשמת השורד?


ראה מידע נוסף..
פוסטים שיכולים לעניין אותך:

אני מסירה את הכובע בפני אותה אישה מבוגרת וכפופה הפוסעת באיטיות ברחוב. ידה הימנית תומכת בגבה להקל את עומס וזרמי כאב פריצת דיסק, אצבעות ידה השנייה מאדימות מכובד משקל של שקיות הפלסטיק העמוסות מזון בדרכה לתחנת האוטובוס להביא אוכל לבני משפחתה.


ראה מידע נוסף..

ראיון עם רותם פאר, מייסדת עמותת לנפ"ש

ומחברת הספר "בית משוגעים"


את השם רותם פאר שמעתי לראשונה כשהצטרפתי לקהילה שהיא מנהלת בפייסבוק. קהילה גדולה שמונה אלפי אנשים שהמשותף לכולם היא ההתמודדות הנפשית עם מחלת נפש. אנשים כותבים ומבקשים תמיכה, ומקבלים המון הכלה וכוחות מחברים מתמודדים אחרים. לקהילה קראה רותם "לוחמי נפש", ביטוי המבקש לשנות את הסמנטיקה של מתמודדי הנפש לנרטיב שונה לגמרי של גבורה אמיתית בהתמודדות עם מחלה נפשית.



ראה מידע נוסף..
***