על החברה
יצירת קשר
קוד אבטחה:

מאמרים בנושא שיקום פסיכיאטרי בישראל

שמי שני בריל-ברניב. אני מנהלת בקידום פרויקטים שיקומיים את קהילה תומכת "נוף הדרים" בחיפה, קהילה תומכת עבור נפגעי נפש הזכאים לשירותי סל שיקום. אני בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה ותואר שני בבריאות נפש קהילתית. אני גם פסיכותרפיסטית בגישה קוגניטיבית-התנהגותית. אני בת, אחות, חברה, אישה, אימא ואני גם נפגעת נפש. מתמודדת עם מחלה נפשית כרונית.
אני מאוד מאמינה בתחום של שיקום פסיכיאטרי, מכיוון שזה עזר לי מאוד להבין מהי דרך ההחלמה שלי וכיצד לנהל את המחלה. כחלק מלימודי התואר השני והתזה השתתפתי בכתיבת שני מאמרים אקדמיים עם חוקרים בכירים בתחום השיקום וקולגות בתחום.

המאמר הראשון (2012) מתאר למעשה את תחום השיקום בישראל ובעיקר את המאמצים של מערכת בריאות הנפש בארץ לעבור משירותים המבוססים על מערכת הבריאות ובתי החולים לאנשים נפגעי נפש, לגישה שיקומית אשר ניתנת בקהילה. למעשה הוא מתאר את החשיבות של חקיקה בתחום השיקום המדגישה צרכים וגם רצונות לסל של שירותים מגוונים אשר יכול לקבל אדם אשר עומד בקריטריונים. המאמר למעשה דן בהצלחות של הגישה הזו, האתגרים וההשלכות שלה כמו גם רעיונות למחקר, מדיניות ופרקטיקה עתידית.

המאמר השני (2016) מתבסס על שני מחקרים איכותניים מקיפים אשר נעשו במסגרת מסלול התזה בחוג לבריאות נפש קהילתית, בתיאור החוויות והדילמות איתם מתמודדים אנשים המאובחנים עם מחלת נפש (דיכאון, מאניה-דיפרסיה וסכיזופרניה), כאשר הם בוחנים את השאלה האם לחשוף את האבחנה שלהם. מה האתגרים העומדים בפניהם, מה היתרונות בהסתרה ומה היתרונות בחשיפה, אילו גורמים מקדמים או מעכבים את ההחלטה לחשוף את הסוד וכיצד הם חווים את חוויית הדילמה לחשוף או לא לחשוף את האבחנה אותה קיבלו.
מרכז הדיון הוא למעשה כיצד הממצאים הללו יכולים לעזור למתמודדים לחקור את היתרונות והחסרונות של חשיפה או הסתרה של הסוד אותו הם שומרים.
חזרה ל->
מאמרים שיכולים לעניין אותך:

"מתאים לך ללכת לסרט אחי"?

"לא עזבו, אין לי חשק - מאז ה - 7 באוקטובר אין לי חשק.

סטנד אפ? הצחקתם אותי

סתם לשבת לקפה? הקפה יהיה מר



זוהי שיחה די שגרתית בימים אלו. אמנם חלק מהאנשים עדיין מבלים, אבל תחושות של חוסר חשק אנהדוניה פשטה בעם מאז ה - 7 באוקטובר.


מה פתאום שאלך להופעה, כשיש שבויים

מה פתאום שאשב לבלות כשיש נרצחים


ראה מידע נוסף..

ימים קשים עוברים עלינו כעת. ימי אופל שלא חווינו מעולם קודם. לא רק הניצולים והחטופים סובלים כעת, אנחנו כולנו חווים הלם, פחד ואפילו אשמה. מהי אשמת השורד?


ראה מידע נוסף..
פוסטים שיכולים לעניין אותך:

אני מסירה את הכובע בפני אותה אישה מבוגרת וכפופה הפוסעת באיטיות ברחוב. ידה הימנית תומכת בגבה להקל את עומס וזרמי כאב פריצת דיסק, אצבעות ידה השנייה מאדימות מכובד משקל של שקיות הפלסטיק העמוסות מזון בדרכה לתחנת האוטובוס להביא אוכל לבני משפחתה.


ראה מידע נוסף..

ראיון עם רותם פאר, מייסדת עמותת לנפ"ש

ומחברת הספר "בית משוגעים"


את השם רותם פאר שמעתי לראשונה כשהצטרפתי לקהילה שהיא מנהלת בפייסבוק. קהילה גדולה שמונה אלפי אנשים שהמשותף לכולם היא ההתמודדות הנפשית עם מחלת נפש. אנשים כותבים ומבקשים תמיכה, ומקבלים המון הכלה וכוחות מחברים מתמודדים אחרים. לקהילה קראה רותם "לוחמי נפש", ביטוי המבקש לשנות את הסמנטיקה של מתמודדי הנפש לנרטיב שונה לגמרי של גבורה אמיתית בהתמודדות עם מחלה נפשית.



ראה מידע נוסף..
***