על החברה
יצירת קשר
קוד אבטחה:

כשהגוף פתאום משתתק

אלה, אישה כבת 30 חטפה שיתוק פתאומי, ורגליה הפסיקו לתפקד. במשך שנתיים ישבה על כסא גלגלים ללא יכולת ללכת. בכל הבדיקות הרפואיות, לא נמצאו ממצאים המעידים על בעיה פיזיולוגית כלשהי שבשלה לא הצליחה ללכת.

יום אחד, בעת שחצתה את הכביש במעבר חצייה ישובה על כסא הגלגלים, עבר שם במהירות רכב, וכמעט ומחץ אותה. ברגע האחרון, התרוממה פתאום, נעמדה וברחה לצד השני של המדרכה.
סיפורים נוספים מדברים על אנשים שיום אחד איבדו את הראייה או השמיעה ללא כל ממצא רפואי או פיזיולוגי מוכח.

אז מה קרה בעצם קרה לאלה? האם במשך השנים בהם לא הצליחה ללכת בעצם שיקרה לכל העולם כדי להשיג דבר מה? התשובה היא שלילית. היא באמת הרגישה שהיא אינה יכולה לצעוד או ללכת. רגליה לא הצליחו לשאת אותה. לאחר טיפול פסיכולוגי ממושך, התגלה כי בילדותה עברה התעללות מינית קשה, מיד לאחר גילוי זה וטיפול ב ptd (פוסט טראומה), התרוממה והחלה ללכת פתאום.
מדובר למעשה בהפרעה מוכרת היטב המכונה תסמונת המרה (Conversion Disorded ) כאשר אדם מוצא עצמו לפתע מאבד את הראייה או השמיעה או כל סימפטום אחר ללא כל הסבר פיזיולוגי.

תסמונת ההמרה מוכרת ב DSM כחלק מקבוצת תסמונות הנקראת הפרעות סומאטיות, המאופיינות בסימפטומים שונים הקשורים לגופו של הלוקה בתסמונת. התסמונת לדברי הרופאים פורצת לרוב בעקבות אירוע טראומטי. לעיתים היא יכולה ללוות גם מחלות אחרות כמו הפרעה דיסוציאטיבית, ניתוק או הפרעת אישיות גבולית. חשוב להבין כי החולים אינם "מעמידים פנים" ולהגיד להם משהו כמו "הכל בראש" יכול להוביל לתסכול עצום. הם לא עושים זאת במכוון, הם באמת חווים חוסר יכולת לראות, לשמוע או ללכת. הם אינם שולטים בכך.

האבחנה תעשה על ידי מומחה ואיש מקצוע, לאחר שישללו תסמינים פיזיולוגים או העמדת פנים כדי להשיג רווח משני כלשהו. יש לשלול גם אבחנות פסיכוסומטיות אחרות כמו הפרעה דיסמורפית (בה החולה משוכנע שמשהו בגופו פגום) או היפוכנדריה.

אופן הטיפול
הנטייה היום היא לטפל בחולים אלו בטיפול פסיכולוגי פרטני, לעיתים יוסיפו גם טיפול פיזיותרפי בהנחה שגם אם הדבר לא נגרם על ידי מצוקה פיזיולוגית כלשהי, נתינת פיזותרפיה וטיפול בגוף, הוא סוג של פלסבו שיכול לשכנע את החולה שהוא אכן מבריא.
 
כתבה בנושא
 
 
 הכותבת/עורכת שיר שוורץ מנחת סדנאות כתיבה אינטואיטיבית לפגועי נפש. עובדת בקידום פרויקטים שיקומיים המתמחה במתן שירותי שיקום למתמודדים עם מחלות נפש סכיזופרניה, מאניה דיפרסיה, דיכאון, OCDDD, הפרעה דיסוציאטיבית, הפרעה דו קוטבית.
חזרה ל->
מאמרים שיכולים לעניין אותך:

"מתאים לך ללכת לסרט אחי"?

"לא עזבו, אין לי חשק - מאז ה - 7 באוקטובר אין לי חשק.

סטנד אפ? הצחקתם אותי

סתם לשבת לקפה? הקפה יהיה מר



זוהי שיחה די שגרתית בימים אלו. אמנם חלק מהאנשים עדיין מבלים, אבל תחושות של חוסר חשק אנהדוניה פשטה בעם מאז ה - 7 באוקטובר.


מה פתאום שאלך להופעה, כשיש שבויים

מה פתאום שאשב לבלות כשיש נרצחים


ראה מידע נוסף..

ימים קשים עוברים עלינו כעת. ימי אופל שלא חווינו מעולם קודם. לא רק הניצולים והחטופים סובלים כעת, אנחנו כולנו חווים הלם, פחד ואפילו אשמה. מהי אשמת השורד?


ראה מידע נוסף..
פוסטים שיכולים לעניין אותך:

אני מסירה את הכובע בפני אותה אישה מבוגרת וכפופה הפוסעת באיטיות ברחוב. ידה הימנית תומכת בגבה להקל את עומס וזרמי כאב פריצת דיסק, אצבעות ידה השנייה מאדימות מכובד משקל של שקיות הפלסטיק העמוסות מזון בדרכה לתחנת האוטובוס להביא אוכל לבני משפחתה.


ראה מידע נוסף..

ראיון עם רותם פאר, מייסדת עמותת לנפ"ש

ומחברת הספר "בית משוגעים"


את השם רותם פאר שמעתי לראשונה כשהצטרפתי לקהילה שהיא מנהלת בפייסבוק. קהילה גדולה שמונה אלפי אנשים שהמשותף לכולם היא ההתמודדות הנפשית עם מחלת נפש. אנשים כותבים ומבקשים תמיכה, ומקבלים המון הכלה וכוחות מחברים מתמודדים אחרים. לקהילה קראה רותם "לוחמי נפש", ביטוי המבקש לשנות את הסמנטיקה של מתמודדי הנפש לנרטיב שונה לגמרי של גבורה אמיתית בהתמודדות עם מחלה נפשית.



ראה מידע נוסף..
***