על החברה
יצירת קשר
קוד אבטחה:

טיפים להתמודדות עם קשיי הבדידות בחגים

ראש השנה והחגים שאחריו, נועדו כדי לעשות סדר בחיינו, אבל לא לכולנו הם קלים. לעיתים הם יכולים לגרום לנו למחשבות לא פשוטות, חשבונות נפש של מה הספקנו ומה לא, תחושות לא פשוטות של מה היה ומה עברנו בשנה שעברה. בל יותר מכל הקשיים, אנשים רבים ובינהם מתמודדים חווים בדידות לא פשוטה בחגים.

לא לכולנו יש משפחה תומכת, לחלקנו אין אפילו עם מי לחגוג את החגים. המטפלים והחונכים גם הם עסוקים בהכנות לחג ולעיתים גם חלק מהחברים לא זמינים. אם אנחנו משוטטים בפייסבוק, נראה לנו שנקלענו לסוג של ללה לנד, התחושה היא ש"כולם עושים חיים" בחג, מבלים ונהנים. קל לשכוח שאנשים לא יפרסמו ברבים דברים לא פוטוגנים על בדידות וקשיים. אבל רבים מאיתנו שחיים ללא הורים, בני זוג או חשוכי ילדים, נאלצים להתמודד עם התחושה שהם לגמרי לבד.
ריכזנו עבורכם כמה טיפים איך להתמודד עם החגים ולעבור אותם בשלום.

1. אם הוזמנתם לאירוע כלשהו, גם אם לא מדובר במשפחה קרובה – אל תוותרו. צאו מהבית והכירו אנשים חדשים. אולי תופתעו והחוויה תהיה טובה?

2. נסו לדבר עם אנשים נוספים המתמודדים עם תחושות דומות של בדידות, הזמינו אליכם חבר או חברה שמרגישים דומה, הכינו לשניכם ארוחת חג נעימה. לפעמים דווקא ארוחה אינטימית עם עוד חבר שמרגיש כמוכם בערב החג, ולא עם משפחה שלמה יכולה להיות הרבה יותר קלה ונעימה.

3. מותר לכם בהחלט גם להרגיש עצובים בערב החג. למעשה גם אנשים החוגגים עם המשפחה מורחבת והילדים, חווים קשיים לא פשוטים בחג כמו הפלונטרים בתוך המשפחה, דברים שאינם נאמרים אבל מורגשים היטב ליד שולחן החג, קולות מהעבר ומערכות היחסים בתוך המשפחה שצצים ובאים. קחו בחשבון שגם אלו שיש להם משפחה גדולה לא תמיד קל בערבי החג. אז בהחלט מותר לכם להרגיש כל רגש ערב החג. מותר לכם גם להרגיש עצב, בדידות בלי לחוש אשמה על כך.

4. קחו לעצמכם זמן: החגים הם זמן טוב לעשות משהו עבור עצמכם. משהו שדחיתם כבר המון זמן ועכשיו אתם יכולים: קריאת ספר שתמיד רציתם לקרוא, טיול בטבע עם הכלב, תרגול מדיטציה, כתיבה, סרט טוב. גם אם אתם לבד, מגיע לכם לאכול דברים טעימים. דאגו שיהיו לכם בבית דברים שאתם אוהבים לאכול. אפשר גם לקחת זמן למנוחה ופשוט לישון קצת יותר מהרגיל, אחרי שבועות עבודה ארוכים, מגיע לכם לנוח.

5. אל תצפו ליותר מדי. רבות מהאכזבות שלנוו בחגים נובעות מהציפיות הגבוהות שלנו. אף אחד לא אמר שבחגים אנו חייבים להיות תמיד מאושרים ושמחים, לבלות כל הזמן באירועים, להיות עם אנשים אחרים ולטייל בלי סוף. אם לא בא לכם לעשות משהו, תרגישו חופשי גם להגיד לא.

6. עזרה לאחרים: זו יכולה להיות פעילות נפלאה ותרפויטית. אם קיימים אירגונים הומניטריים הזקוקים למתנדבים לסיוע בחלוקת מזון או אפילו בעזרה לקשישים או אנשים החווים בדידות, הציעו את עזרתכם.

7. עוגנים: מציאו לכם עוגנים קטנים שיחזקו אתכם. זה הזמן לחזור לתחביב ישן שלא הספקתם אף פעם להגיע אליו: ציור או פסל שתמיד תכננתם לצייר א לפסל ולא הספקתם, משחק או תוכנת מחשב שסיקרנו אתכם ולא היה לכם זמן לבדוק, כתיבה, בישול, ספורט, משחק עם חיית מחמד, טיפול בילד קטן של האחות או השכנה. כל מה שאתם אוהבים ובאמת עושה לכם טוב.

8. החגים עצמם יכולים להיות מוקש כבד למה שאיבדתם בעבר. אם אבדו לכם אנשים יקרים, חוויתם בעבר זכרונות לא פשוטים, תנו לכם זמן גם לצורך הזה. ואולי החג הוא גם הזדמנות לעצור לרגע, לנוח, לדבר עם חברים על הדברים, תחמו את הזמן הזה בגבולות, אז בהחלט מותר להתאבל, לכאוב, להיזכר, אבל הגבילועצמכם ותחמו בזמן. תחליטו על כמה שעות שאחריהם אתם חוזרים לפעילות רגילה.

9. אם עדיין הבדידות כואבת והמחשבות מציקות, בחרו להיות במקומות שבו הבדידות תכאיב לכם פחות. נצלו את החג לעיסוקים מהנים שדחיתם המון זמן. כך הזמן יעבור מהר יותר.

10. חברות ועמותות רבות כמו טיולים ואגדות והחברה להגנת הטבע מארגנות טיולים מודרכים לראש השנה וסוכות, כדאי לנסות ולהירשם, ייתכן ותחוו חוויה מקסימה ועל הדרך אולי גם אפשרות להכיר חברים חדשים.

שנה טובה וחג שמח ומלא אושר ושלווה לכולכם.
 
 
 
  הכותבת/עורכת שיר שוורץ מנחת סדנאות כתיבה יצירתית טיפולית. עובדת בקידום פרויקטים שיקומיים המתמחה במתן שירותי שיקום למתמודדים עם מחלות נפש סכיזופרניה, מאניה דיפרסיה, דיכאון, OCD, הפרעה דיסוציאטיבית, הפרעה דו קוטבית. https://writermuza.com
חזרה ל->
מאמרים שיכולים לעניין אותך:

"מתאים לך ללכת לסרט אחי"?

"לא עזבו, אין לי חשק - מאז ה - 7 באוקטובר אין לי חשק.

סטנד אפ? הצחקתם אותי

סתם לשבת לקפה? הקפה יהיה מר



זוהי שיחה די שגרתית בימים אלו. אמנם חלק מהאנשים עדיין מבלים, אבל תחושות של חוסר חשק אנהדוניה פשטה בעם מאז ה - 7 באוקטובר.


מה פתאום שאלך להופעה, כשיש שבויים

מה פתאום שאשב לבלות כשיש נרצחים


ראה מידע נוסף..

ימים קשים עוברים עלינו כעת. ימי אופל שלא חווינו מעולם קודם. לא רק הניצולים והחטופים סובלים כעת, אנחנו כולנו חווים הלם, פחד ואפילו אשמה. מהי אשמת השורד?


ראה מידע נוסף..
פוסטים שיכולים לעניין אותך:

אני מסירה את הכובע בפני אותה אישה מבוגרת וכפופה הפוסעת באיטיות ברחוב. ידה הימנית תומכת בגבה להקל את עומס וזרמי כאב פריצת דיסק, אצבעות ידה השנייה מאדימות מכובד משקל של שקיות הפלסטיק העמוסות מזון בדרכה לתחנת האוטובוס להביא אוכל לבני משפחתה.


ראה מידע נוסף..

ראיון עם רותם פאר, מייסדת עמותת לנפ"ש

ומחברת הספר "בית משוגעים"


את השם רותם פאר שמעתי לראשונה כשהצטרפתי לקהילה שהיא מנהלת בפייסבוק. קהילה גדולה שמונה אלפי אנשים שהמשותף לכולם היא ההתמודדות הנפשית עם מחלת נפש. אנשים כותבים ומבקשים תמיכה, ומקבלים המון הכלה וכוחות מחברים מתמודדים אחרים. לקהילה קראה רותם "לוחמי נפש", ביטוי המבקש לשנות את הסמנטיקה של מתמודדי הנפש לנרטיב שונה לגמרי של גבורה אמיתית בהתמודדות עם מחלה נפשית.



ראה מידע נוסף..
***