מאמרים וכתבות
יצירת קשר
קוד אבטחה:

מאמרים וכתבות

מציג 193 עד 203 מתוך 203 נושאים.
« 9 10 11 12 13

סיפורה הידוע של המשוררת יונה וולך שאישפזה את עצמה וטופלה כפי שהיה נהוג אז בשנות השישים בסם ההזייה הידוע ששימש בתחילה כתרופה פסיכיאטרית LCD , עורר בזמנו שערוריה וביקורות נוקבות מאוד נגד הטיפול שהיה בזמנו נפוץ מאוד.
בשנות השישים נהגו לטפל בחולים באמצעות LSD וסמי הזיות אחרים. ביוגרפים שכתבו וחקרו את סיפורה של וולך, חזרו וטענו שהטיפול החמיר את מצבה הנפשי וגרם לה לבלבול ולהתקפי פסיכוזה חריפים (מה שניתן לביטוי בשיריה האחרונים שלאחר האישפוז, שהפכו מבולבלים והזויים, הרבה יותר משיריה הראשונים) .

ראה מידע נוסף..

בשבוע זה, 10 לאוקטובר, יום שני, יצוין יום בריאות הנפש העולמי. יום זה הינו יום מודעות לחינוך, אבחון ותמיכה. הוא צוין לראשונה בשנת 1992 ביוזמת הפדרציה העולמית לבריאות נפש, ארגון בריאות נפש עולמי בו חברים אנשי מקצוע מלמעלה מ- 150 מדינות.
בשבוע זה נרתמים הארגון עצמו כמו גם מתמודדים, מטפלים, בני משפחה ואנשים שהנושא קרוב לליבם , לקריאה לציבור לבוא, להקשיב ולהיפתח לנושא ולהבין מעט יותר, זאת במטרה לצמצם את הבורות, הסטיגמה והפחד הלא מוצדקת בחברה, וכן לעורר מודעות בנוגע להשפעת מחלות ופגיעות הנפש על חייהם של מיליוני האנשים ברחבי העולם: מתמודדים ובני משפחתם.

ראה מידע נוסף..

אם התבוננתם פעם באדם הישן לצידכם וודאי גיליתם שבשלב מסויים עיניו מתחילות לעפעף במהירות. במצב זה האיש שישן לצידכם כנראה שרוי בשנת חלום עמוקה. בשנת 1987 פיתחה הפסיכולוגית ד,ר פרנסין שפירו שיטה חדשה לטיפול במצבי פוסט טראומה באמצעות עפעוף מהיר בעיניים כמו בשנת חלום. השיטה נקראת EMDR

ראה מידע נוסף..

מחקר חדש ומפתיע של ד"ר גורג` סלאביק, פסיכיאטר באוניברסיטת קליפורניה, מעורר הדים בעולם הרפואה והפסיכיאטריה. עד כה נוטים הרופאים להאמין שמדובר בהפרעה הקשורה בעיקר לבעיות פסיכולוגיות או כימיות בעיקר. מסקנותיו של סלאביק לאחר שנים רבות של מחקר מעמיק, מוצאות שהגורמים העיקריים להתקפי דיכאון נובעים לא רק מקשיים פסיכולוגיים או כימיים, אלא בעיקר מבעיות פיזיות ביולוגיות, מחסור בוויטמינים ובעיות בריאותיות והורמונליות. בהפרעות דיכאון לעניות דעתם של פסיכיאטרים התומכים במחקרו של סלאביק, יש לטפל גם ובעיקר בגוף הפיזי ובבריאותו, ולא רק בנפש. מחקר מרתק ומעורר מחשבה.

ראה מידע נוסף..

מאבק הנכים על זכותם להגדלת הקצבאות, ממשיך לעורר הדים גם בכנסת. אחרי ההצעה של נאווה בוקר, והפרסומים לפיהם יעלה האוצר את הקצבאות ב 100 שקלים בלבד, החליט יו"ר ועדת המשנה לזכויות לאנשים עם מוגבלויות חה"כ אילן גילאון להגיש מחדש את החוק להשוואת קצבאות הנכים לשכר המינימום. נחזיק אצבעות.

ראה מידע נוסף..

דיסוציאציה של מבנים:

מהרגע שהאדם נחשף לטראומה, הוא מתפצל לשני חלקים:
1. Anp – apparent normal personality – אישיות נורמלית לכאורה
2. Ep – emotional personality – נושא את זכרון הטראומה.

זוהי דיסוציאציה סטרוקטורלית ( מבנית ), הנפש בזמן טראומה מתפצלת לחלק שנושא את הכאב והזכרון הטראומתי ולחלק שמנסה לשרוד.
החלקים מאוד מפוצלים ולרוב לא יודעים זה על קיומו של זה.
ה anp הוא אותו חלק ששואף לשרוד ולחיות, אך החיות בו נפגעה כי היכולת לחוות חוויות רגשיות היא מאוד מוגבלת.
לעומתו ה ep תקוע בזמן, בחלק הילדי. יש בו רגשי כאב, בושה, זוועה ופלאשבקים של טראומה. הוא תקוע בזה.
גם אצל אנשים שלא עברו טראומה, ה self מורכב מריבוי חלקים ולא מישות אחת. אנו מורכבים מריבוי חלקים ולאט לאט המנגנונים הללו מייצרים אינטגרציה. במצב תקין חלקי ה self מתקשרים בינהם ומחליטים איזה מהם הכי מתאים להיכנס לפעולה בזמן הנתון, יש זרימה בין החלקים.
המצב דיסוציאטיבי טראומתי, יתחילו ניתוקים בין החלקים = זוהי דיסוציאציה לא בין גוף ונפש אלא מבנית סטרוקטורלית, בין חלקי ה self, דיסוציאציה סטרוקטורלית.

ראה מידע נוסף..

האם אדם יכול להחלים ממחלה נפשית בעצמו תוך כדי בניית תכנית משלו ולמעשה להבריא את עצמו לבד?
צביאל רופא, הידוע כמתמודד` הנלחם במשך שנים למען זכויות נפגעי הנפש, מספר במאמר ל ynet על שיטה אותה המציא המכונה "מציאותרפיה". שיטה המבוססת על סדר יום מוקפד מאוד, הפחתת מינוני פעילויות בעת מאניה והגברת הפעילות האקטיבית בעת דיכאון. מה שנקרא : הפוך על הפוך.

ראה מידע נוסף..

דיכאון עמיד, המוגדר כדיכאון שגם כדורים וטיפולים אינם מצליחים לרפאו, הינו אחד מאתגרי הרפואה הפסיכיאטרית בארץ. השיטה הידועה ביותר היא שיטת הטיפול בחשמל שנחשבת ליעילה מאוד אך בשל סטיגמה שנוצרה עוד בשנות החמישים, יוצרת חששות רבים בקרב החולים. בשנים האחרונות מדברים רבות על שיטה חדשה בשם TMS העובדת כגרייה מגנטית. טכניקה שאינה פולשנית ופחות מפחידה את החולים משיטת החשמל. שיטה זו עדיין נמצאת תחת מחקר מעמיק ואינה קיימת עדיין כאופציה בסל הבריאות.

ראה מידע נוסף..

העסקת צנ"שים - אין חכם כבעל ניסיון / עדי פז -רזגן

ניהול עסק או ארגון, קטן כגדול, היא משימה לא פשוטה. כך נוכחתי לדעת עם כניסתי לתפקיד. משימה הטומנת בחובה אתגרים רבים ואחריות גדולה בצידם. החל בגיבוש והטמעת חזון רעיוני וערכי על פיו יעבוד הארגון, דרך בניית מערך נהלי עבודה, עבור בקבלת החלטות יומיומית בנושאים כספיים וביצועיים, וכלה בעריכת כיוונון עדין בלתי פוסק של התנהלות הארגון על מנת לוודא שהיא תואמת את מטרותיו ונותנת מענה הולם ללקוחותיו.

ראה מידע נוסף..

אל מול אידיאל תרבותי אחיד של ה"ישראלי" הולכות ומתעצבות קבוצות תרבותיות סקטוריאליות, בעלות זהות תרבותית מובחנת, המקבלות לגיטימציה וביטוי במבנה הפוליטי והחברתי במדינה ובחיי היום-יום של תושביה. רגישות לשונות תרבותית היא תולדה של תפיסות ומגמות חדשות בישראל ובמדינות רבות אחרות.
חקר המאפיינים התרבותיים בחברות רב תרבותיות, הביא לגיבוש שני תחומים עיקריים הקשורים זה בזה:
א. הכשרה רגישת תרבות,הבונה מיומנויות רגישות תרבות.
בן דוד ( 1999 ) ובן עזר ( 1992 ) מציינים כי הכשרה זו מחייבת התייחסות בארבעה ממדים לפחות:
1 . המודעות של איש המקצוע לשוני התרבותי ולהשלכותיו על המפגש ויחסי הגומלין עם הפונה.
2 . בסיס הידע התרבותי העומד לרשות איש המקצוע על תרבות הפונה בהיבטים הרלוונטיים לתהליך המקצועי.
3 . בסיס הידע התיאורטי המתייחס לעבודה בין תרבותית.
4 . הכישורים התרבותיים של איש המקצוע בנוסף על כישוריו הבסיסיים, המרחיבים את היכולות להתערב ברגישות תרבותית ובהתייחסות לציפיות הפונה.
ב. התערבות רגישת תרבות(cultural sensitive practice )- ומותאמת לרקע התרבותי של מקבלי השירות.
מאמרים על טיפול רגיש-תרבות מחלקים את המושג רגישות תרבותית למספר תחומים:
מודעות תרבותית מתייחסת למודעותו של המטפל לעצמו, לרגישותו, לערכיו ולנטיותיו האישיות ולדרך בה נטיות אלה עלולות להשפיע על תפיסתו את המטופל. מטפל המודע לכך מבין שהשקפות עולם שונות עשויות להתקיים ולפעול במקביל במצב בינתרבותי.
ידע תרבותי - מתייחס לידע שיש למטפל על תרבות המטופל, על השקפת-עולמו וציפיותיו ממערכת היחסים הטיפולית.
וכשרים תרבותיים - מתייחס ליכולת המטפל להתערב ברגישות תרבותית ובהתייחסות לציפיות המטופל.

ראה מידע נוסף..

רוני נכנס אליי לחדר ואמר שהוא רוצה לשתף אותי במשהו שקרה לו היום. זה היה יומו הראשון כמדריך בהוסטל והייתי סקרנית לשמוע אותו. הוא סיפר לי שעוזי, אחד הדיירים זיהה אותו כמישהו שהיה מאושפז אתו בגהה ושאל אותו אם הוא נכנס להוסטל... רוני אמר לי שהמחשבה הראשונה שקפצה לו לראש הייתה להכחיש שזה הוא ולהגיד לעוזי שהוא מבלבל אותו אם מישהו אחר, אבל אז החליט להגיד את האמת ואמר לעוזי : " כן, זה אני רוני אבל התקבלתי לכאן כמדריך ".
רוני היה המדריך המתמודד הראשון שקלטתי להוסטל, זה היה ב – 2006 ומאז הצטרפו לצוות עוד מדריכים מתמודדים. כיום הם מונים 3מתוך צוות של 7 , אגב, רוני עדיין עובד. למעשה, הסיבה הראשונית להעסקת מדריכים מתמודדים הייתה מאוד מעשית, פשוט חיפשתי מדריכים ובכנות אגיד שלא הייתה לי כל אידיאולוגיה בנושא. כיום, לאחר 4 שנים, אפשר לומר שאותה אמת פשוטה שבחר רוני להציג :" כן, אני רוני שאתה מכיר מגהה אבל אני כאן כמדריך", היא המשקפת את התנהלותם של המדריכים בהוסטל. הם אינם נחשפים אך גם לא מסתתרים ובעיקר מאוד גאים בעצמם.
קצת על הוסטל בית אלון- מדובר בהוסטל המונה 30 דיירים ומוגדר כהוסטל כוללני עם בעיות פיזיות. מורכבותם הפיזית והנפשית של דיירי ההוסטל מכתיבה מציאות לא קלה עבור הצוות. מדובר באינספור אירועים חריגים סביב החמרה במצבם הפיזי של הדיירים, אשפוזים ואף פטירות. הצוות ערוך להתמודד עם מצבי חירום, טיפול בדיירים הזקוקים לאינסולין, אינהלציות וכמו כן רחצות של דיירים והחלפות טיטולים על פי הנדרש. הצוות עבר פעמיים קורסי החייאה ואינספור הדרכות מאחות ההוסטל.

ראה מידע נוסף..