מאמרים וכתבות
יצירת קשר
קוד אבטחה:

מאמרים וכתבות

מציג 1 עד 16 מתוך 203 נושאים.
1 2 3 4 5 »

"מתאים לך ללכת לסרט אחי"?

"לא עזבו, אין לי חשק - מאז ה - 7 באוקטובר אין לי חשק.

סטנד אפ? הצחקתם אותי

סתם לשבת לקפה? הקפה יהיה מר



זוהי שיחה די שגרתית בימים אלו. אמנם חלק מהאנשים עדיין מבלים, אבל תחושות של חוסר חשק אנהדוניה פשטה בעם מאז ה - 7 באוקטובר.


מה פתאום שאלך להופעה, כשיש שבויים

מה פתאום שאשב לבלות כשיש נרצחים


ראה מידע נוסף..

ימים קשים עוברים עלינו כעת. ימי אופל שלא חווינו מעולם קודם. לא רק הניצולים והחטופים סובלים כעת, אנחנו כולנו חווים הלם, פחד ואפילו אשמה. מהי אשמת השורד?


ראה מידע נוסף..

בעוד המונח "טראומה" מתייחס בדרך כלל להשפעה שיש לאירוע טראומטי על אדם או על כמה אנשים, טראומה קולקטיבית מתייחסת להשפעה של חוויה טראומטית המשפיעה ומערבת קבוצות שלמות של אנשים, קהילות או חברות. טראומה קולקטיבית היא יוצאת דופן בכך שלא רק שהיא יכולה להביא מצוקה והשלכות שליליות ליחידים, אלא שהיא יכולה גם לשנות את כל מרקם הקהילה (אריקסון, 1976).

ראה מידע נוסף..

אם משהו תקופה כאוטית זו דבר אחד הנוטע בלב מעט הקלה בימים כואבים אלו, זה מערך הפסיכולוגים והמטפלים שמציעים טיפולים בהתנדבות.


לפניכם רשימה (חלקית מאוד) של מטפלים, עו סים ופסיכולוגים ומתנדבים שמבקשים לתת טיפולים ו/או ליוויי בחינם בעת זו.


אנו רוצים להודות לכולם על רוח ההתנדבות הגדולה שנוטעת מעט חום ותקווה בימים אלו

ראה מידע נוסף..

"גם כשהכל קורס ומעורפל" אומר מעין פיקרי כלבן רפואי, "הכלבים תמיד שם. מסתכלים עלינו, מתקרבים. לא מורידים את המבט עד שאנחנו נרגעים. כלבים מרגישים את הכאוס של המלחמה, מרגישים פי כמה וכמה מאיתנו."

ראה מידע נוסף..

כשמדברים על פרידה, מיד אני מדמה אישה בוכה עם מטפחת רצה אחרי רכבת נוסעת. אבל לא תמיד זה כך. פרידות יש מסוגים שונים ומשונים. יש פרידה מהורה מבוגר, פרידה מבן שמתגייס, פרידה מבת שנישאה, וכן יש גם את הפרידות הרומנטיות מכאיבות לנו כל כך. יש גם דברים שמתאים לנו להיפרד מהם. כולנו זוכרים את אותו הבגד שמסרנו לויצו, את הבית שמכרנו, את השכן המרעיש שאנחנו ואמרנו ברוך שפטרנו כשעבר דירה. אבל לרוב מאנשים שהיו מקורבים לנו מאוד, קשה לנו עד בלתי אפשרי להיפרד. אנו נאחזים במגננות, החברים מעודדים אותנו ש"הגיע הזמן והיא בכלל לא מתאימה לך". המגננות עוזרות לנו לעבד את הפרידה.

ראה מידע נוסף..

הם שינו את העולם. לרוב לטובה. הם ביימו, כתבו, עשו היסטוריה, אבל גם נאלצו להתמודד בעצמם עם מחלת נפש וקשיים רגשיים.

"כשאדם אחד, יחיד ומיוחד, עושה צעד קטן וכובש את העולם" כדברי השיר, ומה קורה כשאותו אדם, אכן כובש את העולם אבל בדרך הוא גם נאלץ להתמודד עם מרעין בישין המקננים בנפשו שלו?


הנה רשימה (חלקית מאוד) של אנשים ששינו את העולם למרות ואולי גם בזכות ההתמודדות הנפשית שלהם.


ראה מידע נוסף..

התיאוריה של קליין (1921) על הלא מודע התמקדה ביחסים בין האם-תינוק ולא אב-תינוק, שהיווה השראה למושגים המרכזיים של אסכולת יחסי אובייקט בתוך הפסיכואנליזה. קליין הדגישה את החשיבות של 4 או 6 החודשים הראשונים לאחר הלידה.


ראה מידע נוסף..

השיפוטיות והביקורת שאנשים נותנים לעצמם יכול להביא לתחושת חוסר ערך עצמי. תחושת כישלון, עצב, ייאוש.


אנשים ששופטים את עצמם, עלולים להרגיש רע עם עצמם, בלתי ראויים.


עמדה כזו עלולה להוביל להתנהגות לא מסתגלת


הצעה: ניתן להחליף את השיפוטיות על עצמי, לתיאור האירוע שהתרחש.

תיאור מאפשר נקודת מבט רחבה יותר תוך התייחסות למהות, מבלי למהר לסווג זאת תחת תווית של טוב או רע, נכון או לא נכון.


ראה מידע נוסף..

כשמדברים את המילה מיינדפולנס או קשיבות, אנו מיד רואים תמונה של מזרן בחורש נעים או ליד הים, ישיבה מזרחית, עצימת עיניים, נשימות ותרגול. זה כמובן חלק מהתרגול, אבל כדאי לדעת שקשיבות היא היכולת לחוות את מה שקורה סביבנו, כאן ועכשיו בכל זמן ומועד. , בים, עם ילדים, בהמולה רועשת בקניון ובכל מקום אחר.


קשיבות יכולה לעזור ולהקל על חרדה, דאגות, מצבי לחץ ודחק וקשיים בויסות.


ראה מידע נוסף..

רבים מאיתנו סבורים בטעות שחוסן נפשי הוא נחלתם של אנשים עמידים לכל רוח. למעשה חוסן נפשי הוא היכולת לאסוף את עצמנו בכל מצב. לקום גם כשהרגליים רועדות ולהחליט להמשיך ללכת.



שני אבות ישבו בגן שעשועים והביטו בבנותיהן שהשתעשעו על הנדנדה.


"זו הבת שלך", שאל אב אחד את השני, כשהוא מצביע על בתו. "זו שנופלת כל הזמן"?


"לא," השיב האב השני, "הבת שלי זו זו שקמה כל פעם מחדש".


ראה מידע נוסף..

"דיכאון ריאליסטי`` הוא מונח המתאר מצב רוח מבוסס על ריאליות קשה ובולטת, עם התחשבות במצבים או באירועים שאינם באמת טובים


מ` הגיע לטיפול יום, עם עיניים כבויות ועצב גדול. אני מדוכדך, סיפר. אולי אני סובל מדיסתימיה (דיכאון קל שניתן לתפקד בו אבל נמשך לאורך זמן רב). אני רואה הכל. את הסבל, הכאב, הבדידות של בני האדם. לא רק את זה שלי, אני רואה הכל בעולם כמות שהוא. לא יודע לייפות, שקר לעצמי שהכל בסדר ביקום.


אני עצוב, מדוכא. לא מצליח למצוא תקווה.


ראה מידע נוסף..

חדשות לבקרים נפתחות בישראל פעילויות חדשות מבורכות לזכאי סל שיקום: סדנאות, הרצאות, הכשרות מקצועיות, ואף מוקדי חירום שונים. במדור חודשי חדש זה נשמח לעדכן בשירותים ובמיזמים חדשים בתחום בריאות הנפש.

אז קדימה, בואו ונערוך יחדיו סיבוב קצר על המתרחש בתחום בריאות הנפש ברחבי הארץ כיום.


ראה מידע נוסף..