מאמרים וכתבות
יצירת קשר
קוד אבטחה:

מאמרים וכתבות

מציג 97 עד 112 מתוך 203 נושאים.
« 5 6 7 8 9 »

כולנו עוברים משברים בחיים, כולנו היינו פעם באותה מערה חשוכה שלא תמיד ידענו איך לצאת ממנה. עד כמה יש לנו יכולת לייצר חוסן נפשי בעת אירוע משנה חיים או כשהנפש דואבת? עד כמה אנו יודעים ויכולים לחזק עצמנו באמצעות משאבים וכוחות שיש בתוכנו?

ראה מידע נוסף..

"החיים מצחיקים אז צוחקים" אמרו פעם הגששים. זה אכן נכון שלפעמים החיים יכולים להיות אבסורדים אבל לא תמיד הם מצחיקים אותנו, אולם שימוש בהומור אכן יכול לעזור ולהקל עלינו במצבי משבר, בעת כעס וחרדה וקושי, לאמץ זווית ראיה הומוריסטית על עצמנו ועל החיים וכך לנסות להפחית מעט את תחושת הכובד והקושי שאנו חווים.

ראה מידע נוסף..

"אותה גברת בשינוי אדרת" כינה פעם ידיד את רוב הנשים במערכות היחסים בחייו. "לכולן שמות שונים, הן נראות אחרת, בעלי אופי שונה, אבל בסופו של דבר כולם מתגלים כאותה אישה בחיי ואני מגיע לאותו מקום שבו אני סובל, נפצע ומאבד את עצמי"

ראה מידע נוסף..

רבים מאינו שמעו על שתי דמויות פנימיות ׳מפורסמות׳ שפועלות בנו: הילד הפנימי והשופט, אבל יש בתוכנו עוד הרבה דמויות שלא תמיד אנו מודעים לקיומן.
לדוגמה, קיימים בנו הרבה ילדים וילדות פנימיים עם מאפיינים ייחודיים. הם יכולים להיות בגילאים שונים מינקות ועד גיל הנעורים ולכל אחד מהם יש אופי משלו: ׳הילד הרגיש׳, ׳הילדה העליזה׳, ׳הילדה היצירתית׳, ׳הילד הבטוח בעצמו׳, ׳הילד הביישן׳, ׳הילדה האחראית׳, ׳הבת הטובה׳. אפשר למצוא גם נערים ונערות כמו, למשל, ׳הנער המורד׳, ׳הנערה הביישנית׳ או ׳הנער הרומנטי׳. אלה רק דוגמאות למרחב גדול ומגוון.

ראה מידע נוסף..

אופטימיות גדולה הציפה את העולם כולו כאשר בסוף שנות השמונים, הציגה חברת אלי לילי לראשונה לציבור הרחב ולאנשי בריאות הנפש את התרופה החדשה למניעת דיכאון שכונתה אז כדור הפלא.
היה זה כדור אנטי דפרנסטי חדש שמטרתו עיכוב סלקטיבי של קליטה מחדש של סרוטונין יצא לשוק התרופות שחולל מהפכה עצומה בשוק התרופות. הכדור המכיל פלואוקסטין (הידוע יותר בשם פרוזאק) עורר תקווה עצומה בקרב הסובלים ממלנכוליה, דיכאון ודיסתמיה. דיווחו רבים על שיפור עצום במצבם ורמיסיה. כמעט כל רופא משפחה בישראל קיבל מחברות התרופות דוגמיות מחברת התרופות והציע לאנשים במצבי משבר שונים להיעזר בו.

ראה מידע נוסף..

אלי, עובד בחברה ידועה, נשוי באושר כבר מעל עשרים שנה – הכל היה יכול להיות נהדר, אלמלא ההתפרצויות האלו שוב ושוב שקורות לו לפחות פעם בחודש. הוא פתאום מוצא עצמו מתפרץ אליה על דברים קטנים כמו ניקיון או קניות בסופר. הוא חסר אונים ולא באמת מצליח להבין מדוע זה קורה לו כל פעם מחדש?

ראה מידע נוסף..

פלאשבקים, חרדות, פחדים, הפרעות אכילה, הפרעות אישיות ומצוקה גדולה, כל אלו ועוד הם מנת חלקם של חלק גדול מהסובלים מפוסט טראומה. חוקרים, אנשי מדע ורפואה ופסיכולוגיה יושבים במשך שנים רבות על מנת לחקור ולהבין מהן שיטות הטיפול הטובות והיעילות ביותר על מנת לעזור לסובלים מ PTSD להתמודד עם המצוקה.

ראה מידע נוסף..

הנטייה כיום בישראל בארצות המערב היא לטפל בנפגעי פסיכוזה בעיקר באמצעות טיפול תרופתי. ההנחה היא כי הטיפול התרופתי בפסיכוזה הוא היעיל ביותר להקל על סבלם של הלוקים בהתקפי פסיכוזה.
אכן, הטיפול התרופתי התקדם עם השנים, ניתן למצוא כי טיפול תרופתי באביליפיי – תרופה חדשה יחסית, החלה מחליפה לעיתים קרובות את הטיפול התרופתי הקודם שלווה בתופעות לוואי קשות. בהיבט של טיפול רגשי, הנטייה היא להמליץ עלCBT .
שאלה המעסיקה שנים רבות מטפלים, חוקרי מוח ופסיכיאטרים היא האם קיימות עוד אלטרנטיבות כיום לטיפול בפסיכוזה?

ראה מידע נוסף..

מי שמכיר את קלפי הטארוט ודאי מכיר גם את קלף הנזיר המתבודד. הנזיר הוא המתבודד שמתבודד לא כדי לפרוש מחיי החברה או כדי לברוח, אלא על מנת להכיר עצמו טוב יותר וכך לצאת לעולם מחדש כשהוא מצויד במערכת יחסים החדשה שלו מול עצמו ולהאיר את נפשו ונשמתו מחדש.

רובנו נמנעים בכל מחיר ממצבים שבהם אנו מוצאים את עצמנו לבד, אבל האם התבודדות מרצון כשהיא לא מוקצנת ונעשית לפרקים ובאופן לא מוקצן יכולה להועיל לנו מדי פעם? ומדוע יש אנשים שזקוקים יותר מאחרים למצבים של פרישה למערה שלהם כדי לארח לעצמם חברה כשאחרים רואים זאת כעונש או בדידות שנכפת עליהם?

ראה מידע נוסף..

באופן כללי כאנשים נעדיף להיות במצב רוח טוב, בשמחה, בתחושה של ביטחון וכוח, שלמים עם עצמינו. אבל כדרך החיים אנחנו נתקלים הרבה פעמים גם ברגשות פחות נעימים קראתי להם רגשות קשים כמו: כעס, פחד, שנאה, עצב, בושה, קנאה, אשמה.

אנחנו נוהגים לקטלג כל דבר לטוב או רע וכך גם את הרגשות אבל למעשה אין דבר כזה רגש שלילי או חיובי, לכל רגש יש תפקיד מסוים בחיינו וכולם חיוניים. כעס שומר על הגבול שלנו. פחד שומר שלא נעשה דברים המסוכנים לנו, עצב מביא איתו בכי ודמעות ששוטפות את הכאב וגורמות להקלה.

ראה מידע נוסף..

ג`וזף לופט והארי אינגהם, פיתחו בארצות הברית, מודל ייחודי בשם חלון ג`והארי, המודל הינו מודל גרפי המייצג תיאור המודעות השונה של האדם והתנהגותו.
באמצעות מודל זה אנו יכולים להבין טוב יותר כיצד אנו פועלים ומה מ ניע אותנו לפעולות ביחס לסביבתנו ולקשרים החברתיים שלנו. מטרתו של חלון גו`הרי הוא להביא אותנו למודעות פנימית טובה יותר וכן לתקשורת טובה יותר עם אחרים.
חלון גו`הרי הינו מודל שנהוג לבצע בעיקר בקבוצות מונחות, אך כמובן שניתן גם מול מטפל לעשות זאת באופן פרטני.
המודל בנוי מריבועים המתארים התנהגות ומניעים.

ראה מידע נוסף..

את סיפורה האישי של פטרישיה דיגן רובנו מכירים, אנו מכירים היטב גם את הסיפור האישי המדהים שלה, כיצד הפכה ממאושפזת וחולה שהרופאים ניבאו לה ש"אם תיקח את התרופות שלה, תוכל לחיות חיים סבירים" לד"ר לפסיכולוגיה שמייעצת לאנשי מקצוע רבים ביניהם פסיכיאטרים ואנשי בריאות הנפש בנושא, ואישיות מוכרת אליה עולים לרגל מכל רחבי תבל כדי לשמוע הרצאות, להתייעץ ולחפש טיפול.
 
גם הביוגרפיה של ביירון קיטי, מוכרת לרובנו. בירון קיטי, ששכבה על הרצפה בדיכאון עמוק, כי הרגישה שלא מגיע לה לשכב על המיטה במעון כלשהו בדיכאון עמוק במשך שנים, שהבינה כיצד לרפא את עצמה ויצרה את שיטת ה"עבודה" בה נעזרים רבים כיום.

ראה מידע נוסף..

בסרט "שושנת קהיר הסגולה" של וודי אלן, נשאבת ססיליה, עקרת בית נשואה, לתוך הסרט בו היא צופה. הפעם היא לא רק צופה בסרט היא הסרט עצמו.

אנשים הלוקים בהפרעה דיסוציאטיבית חווים נתק בלתי נסבל כמעט מעצמם או מגופם. קשה מאוד לאדם שעבר חוויה כזו להסביר לאחרים מה הוא חש. בוחן המציאות וזה חשוב לציין במקרים אלו, לא נפגע כלל. האדם בהחלט מודע למה שקורה לו, הסביבה לא תמיד ערה לכך. הוא יכול לדבר כרגיל, אפילו לתפקד, ללמוד או לעבוד, אבל ההפרעה גורמת לסבל כל כך גדול ולחרדה עצומה עד כדי כך שלעיתים הוא יכול להרגיש כאילו הוא בעצם רק קהל הצופה מהצד בגופו ובאישיותו. חל נתק או תחושה של זרות של האדם עצמו.

ראה מידע נוסף..

רבים מאיתנו מטופלים במשך שנים רבות, אחרים בוחרים בטיפול קצר מועד במטרה להתמודד עם משבר או טריגר שחוו בחיים. לעיתים קורה שנתלבט מה הכי נכון עבורנו: טיפול קצר מועד אכן יכול לקסום לנו. התחושה היא שלאחר כמה מפגשים נרגיש שחרור, נלמד להשתמש בכלים שניתנו לנו ונשתחרר מהסבל בדרך הקצרה ביותר. מאידך אחרים יטענו כי קשה מאוד בטיפול של 12 מפגשים או יותר להתמקד בשורשי הבעיה, לדייק אותה ולייצר יחסי מטפל מטופל שמהווים סוג של עוגן ומודל חדש ליצירת דפוסים שהם בבחינת מאין תיקון לקשיים שאנו חווים במערכות יחסים אחרות.

אז האם מתאים לנו טיפול קצר מועד או טיפול ארוך יותר?
כמובן שתמיד ניתן להתייעץ עם המטפל, אבל כדאי לקחת בחשבון שמטפל רק בטיפול קצר מועד ינסה לשכנע אותנו שזה מתאים עבורנו, מטפל בשיטות אחרות ינסה לשכנע אותנו שטיפול זה לא יעיל, כל אחד לפי אמונתו ושיטת הטיפול שלו.

ראה מידע נוסף..

"הכלב השחור" כינה אותו צ`רצ`יל, " בימינו מכנים אותו כבר מגיפה, מגיפה כי הפך למגיפה, ושקטה כי אנחנו לא מעיזים לדבר עליו, כי אנחנו עדין מתביישים לספר כשאנחנו במצוקה.

אז כן, פנים ושמות רבים לכלב השחור הפעם החלטנו לא לכתוב על התסמינים לדיכאון, החלטנו גם לא לכתוב על דיכאון וסוגיו השונים או להתחקות אחרי מחקרים אודות שורשיו, גם על כך ניתן למצוא מידע אצל פרופסור גוגל בשפע. החלטנו לכתוב על מה שאתם באמת רוצים לדעת: איך יוצאים ממנו?

ראה מידע נוסף..